Kesämakuupussi hakusessa? – Katso vertailu!

Kunnollinen makuupussi pitää sinut lämpimänä ja kuivana taivasalla nukkuessa, ja ilman luotettavaa makuupussia ei ole retkelle lähtemistä. Parhaat kesämakuupussit ovat kokoonpainuvia eli ne eivät vie paljoa tilaa rinkastasi. Ne ovat hyvin eristettyjä pitääkseen sinut lämpimänä ja suojellakseen sinua kosteudelta. Hyvä makuupussi on myös kevyt, jotta varustereppua olisi helpompi kantaa harteilla.

Auttaakseen sinua valitsemaan satojen vaihtoehtojen joukosta, olemme koonneet tähän vertailuun viisi kilpailukykyistä kesämakuupussia eri hintaluokista ja eri valmistajilta. 

Kesämakuupussi vertailu

Deuter Dreamlite - Edullinen ja luotettava kesämakuupussi

Kaikki tässä makuupussissa on pihisteltyä: sen paino, pakkauskoko, ja hinta. Jopa ilman kompressiopussia, tämä muumiopussi pakkautuu alle litran maitotölkin kokoiseen tilaan, eli pakkauskokoa voisi sanoa minimaaliseksi. Se on täytetty polydown-keinokuidulla, jolla on erinomaiset ominaisuudet hengittävyyden ja pakkautuvuuden suhteen. Ohuelta tuntuva makuupussi tarjosi eräälle herkästi palelevalle nukkujalle riittävästi lämpöä 10 asteen kesäyönä Nuuksiossa. Yleensä kesälläkin varaan hieman ylimääräistä lämmikettä mukaan, mutta kyseisellä reissulla jäi onneksi ylimääräiset lämpökerrokset käyttämättä.

Kiristettävä huppu ja ylös nouseva vetoketju parantavat makuupussin eristämiskykyä kun lämpötila putoaa alle 5 celsiusasteen tienoille. Lämpiminä öinä makuupussin mittainen vetoketju tarjoaa tuuletusta päästä varpaisiin. 184-senttisenä, hieman tukevahkona käyttäjänä tämä makuupussi tuntui vielä itselleni mukavalta, ottaen toki huomioon että nukun hyvin pienessä tilassa. Jos sen sijaan olet mukavuudenhaluinen ja kaipaat väljää makuupussia, minun mitoissani (184cm/90kg) kannattaa hankkia tästä makuupussista isompi versio. Kevytrakenteisimmille varmasti tästä pussista riittää tilaa. Kaikenkaikkiaan Deuter Dreamlite on laadukas makuupussi kesäöille ja miksei syksyllekin.

 • Max 185cm käyttäjälle, saatavilla myös L-kokoisena (max 200cm)
 • Paino 590g
 • Mukavuuslämpötila (M) +13°C
 • Mukavuuslämpötila (N): +16°C
 • Äärilämpötila: +3°C
 • Pakkauskoko: 12 x 22 cm

-Vaellusjaretkeily.com

Rab Ascent 300 - Laadukas untuvamakuupussi

Laadukkaisiin materiaalivalintoihin ja kokeneeseen suunnitteluun perustuvan Ascent-tuoteperheen kevytsarjalainen, Ascent 300 on suunniteltu kesän ja syksyn retkille ja vaelluksille. Nopeasti kuivuvat materiaalit ja hanhenuntuvatäyte takaavat, että tällä makuupussilla pysyy lämpimänä kylmempinäkin öinä. Makuupussin mukavuuslämpötila on 1,5 celsiusastetta (M), ja se soveltuu jopa kolmen vuodenajan käyttöön. Pussi on täytetty 650-hanhenuntuvalta, joka tunnetaan hyvästä lämmöneristävyydestä ja keveydestään. Untuvatäyte on käsitelty Nikwaxin kosteutta hylkivällä aineella. Koska makuupussin hanhenuntuva on hyvin hengittävää, tämä pussi soveltuu myös hyvin puhtaaksi kesämakuupussiksi. Rakenteeltaan Ascent 300 on suunniteltu fiksusti, sopivasti kavennettu jalkaosa ja muotoiltu huppu takaavat, että lämpöä pääsee haihtumaan vain minimaalisesti. Mikrokuidulla viimeistelty sisä- ja ulkokuori on kulutusta kestävää, hengittävää ja hyvin lämpöä eristävää. Sisältä löytyy minitaskuja puhelimelle ja muulle pikkutavaralle.

Rabin Ascent 300 on ideaali valinta kevyttä ja huippulaatuista kesämakuupussia hakevalle. Etuna untuvatäytteisellä makuupussilla on sen pakkautuvuus, hengittävyys ja pitkäikäisyys - tosin untuvatäytteestä täytyy aina maksaa hieman enemmän. Tämä makuupussi on varuste, joka todennäköisesti palvelee sinua ainakin 10 vuotta. Jos et ole ennen Rabin makuupusseja omistanut, todennäköisesti et tule pettymään, sillä Rabin makuupussit ovat pitkäikäisiä ja käyttäjäystävällisiä.

 • Max 185cm käyttäjälle
 • Max 200cm käyttäjälle - koko XL
 • Paino 840g
 • Mukavuuslämpötila (M) +1,5°C
 • Mukavuuslämpötila (N): +6,5°C
 • Äärilämpötila: -13°C
 • Pakkauskoko: 20 x 36cm

-Vaellusjaretkeily.com

Marmot Phase 30 - Ultrakevyt untuvamakuupussi laatutietoiselle

Marmotin Phase 30 on kokonaisella hupulla varustettu ultrakevyt untuvamakuupussi. Marmotia saa kiittää makuupussin suunnittelusta, sillä se tuntuu todella mukavalta käyttää. Makuupussin untuva on dwr-käsitelty kosteutta hylkiväksi ja sen fill power arvo on huikeat 850 - toisinsanoen kyse on todella laadukkaasta untuvasta. Makuupussissa on täyspitkä vetoketju, joka toimii vaivattomasti ja hupun ollessa kiinni makuupussiin jää pieni vain reikä kasvoja varten, jotta lämpöä ei pääse karkaamaan pussista ulos. Etenkin kerrastoa lisäämällä tästä saa myös hyvän kolmen vuodenajan makuupussin.

Painoa Phase 30 -makuupussilla on vaivaiset 506 grammaa. Laadukkaan untuvatäytteen ansiosta tämä pussi myös taittuu todella pieneen tilaan reppuusi, joten tämä pussi toimii hyvin myös ultrakevyillä vaelluksilla. Muumiomainen rakenne auttaa lämpöominaisuuksissa, ja jalkatila tuntuu tilavalta rakenteen huomioon ottaen. Tästä makuupussista löytyy myös mielenkiintoisia ominaisuuksia, joita emme ole löytäneet muista ultrekevyistä makuupusseista. Sisältä löytyy pieni tasku puhelinta varten. Vetoketjussa on pimeässä hehkuvaa materiaalia, joten se on helppo löytää otsalampun sulkemisen jälkeen, ja se on riittävän himmeä jotta yöunet eivät pääse häiriintymään.

Marmot Phase 30 tarjoaa kohtuulliseen hintaan ultrakevyen, mukavan ja pieneen tilaan pakkautuvan untuvamakuupussin. Kilohinnaltaan tämä makuupussi ei ole aivan edullisimmasta päästä, mutta käytettävyyden vuoksi tämä pussi soveltuu pienellä säädöllä myös pakkaslukemille asti, joten tästä mallista saa varmasti vastinetta rahoillensa.

-Vaellusjaretkeily.com

Outwell Contour - Kesämakuupussi kahdella lämpöpinnalla

Makuupussit on suunniteltu toimimaan tietyllä lämpöasteikolla. Jos yöllä on liian kuuma, voit raottaa makuupussisi vetoketjua. Liian kylmällä voit kiristää vetoketjun ja laittaa lämmintä vaatetta sisälle, tai vaihtaa makuualustaa. Mielenkiintoisena uutuutena Outwell on tuonut markkinoille uuden makuupussin kahdella eri lämpöpinnalla. Mukavuuslämpötila (miesten) on 12°C kylmällä pinnalla ja 2°C lämpöpinnalla. Naisilla 16°C ja 7°C.

Olen testannut makuupussia muutaman yön verran, erilaisilla lämpötiloilla, joskaan en ole vielä nukkunut koko yötä kylmällä puoliskolla. Joka tapauksessa, pienellä testauksella se tuntui hieman viileämmältä kuin lämmin puolisko, joten en epäile etteikö makuupussi toimisi luvatusti. 

Makuupussissa tulee mukana sisäänrakennettu tyyny, joka on kohtuullisen ohutrakenteinen. Paksua tyynyä kaipaava tarvitsee varmasti parempaa tukea niskoilleen ja retkityynyn mukaan tämän pussin kanssa. Kun pussia kääntää ympäri toiselle lämpöpuolelle, tyynyn saa kätevästi irroitettua ja kiinnitettyä vastakkaiselle puolelle.

Yleisesti tämä makuupussi tuntuu todella mukavalta, etenkin jos et pidä muumiopusseista, joissa jalkatilaa on rajatusti. Jaloilla on runsaasti liikkumatilaa ja materiaali tuntuu mukavalta ja kotoisalta. Painoa pussilla on 1500 gramman verran ja pakkauskokokin on kohtuullisen pieni. Voisi sanoa että kyseessä on varsin toimiva makuupussi!

 • Max 190cm käyttäjälle
 • Paino 1500g
 • Mukavuuslämpötila (M) +12/2°C
 • Mukavuuslämpötila (N): +16/7°C
 • Äärilämpötila: -13/+2°C
 • Pakkauskoko: 32 x 22cm

-Vaellusjaretkeily.com

Grand Canyon Kayenta 190 - Huippuedullinen kesäajan makuupussi

Kayenta 190 on mainio valinta kesäajan retkeilyyn tai vaikkapa sohvasurffaukseen. Suora muotoilu tuo mukavuutta ulkoiluun ja nukkuminen ei käy tilanpuutteen vuoksi ahdistavaksi. Kayentan pintamateriaali tuntuu pehmeän mukavalta ja pussin sisällä on turvallinen olo. Täyspitkä vetoketju voi muuntaa pussin myös leveäksi ja tasaiseksi peitoksi. Edullisesta hinnasta huolimatta Kayenta 190 on kevyt eikä se vie paljoa pakkaustilaa rinkasta.

Hyvä ensimakuupussi retkeilystä innostuneelle.

 • Max 190cm käyttäjälle
 • Paino 700g
 • Mukavuuslämpötila (M) +13°C
 • Mukavuuslämpötila (N): +16°C
 • Äärilämpötila: +1°C
 • Pakkauskoko: 32 x 14cm

-Vaellusjaretkeily.com