5 vinkkiä matkustamiseen pienellä budjetilla

Näemme nykyään paljon ihmisiä matkustavan kasvavan vaurauden vuoksi. Ystävät, perheet ja satunnaiset tuntemattomat julkaisevat viehättäviä otoksia paikoista, joissa he ovat käyneet Facebookissa ja Instagramissa. Toki matkustaminen voi olla erittäin jännittävää, mutta matkalaukkujen pakkaaminen ja maailman tutkiminen maksaa rahaa. Toki matkustamiseen voi käyttää reissuluotto, mutta lainaraha on aina maksettava takaisin.

Mutta rahan ei pitäisi aina olla matkasuunnitelmien tiellä. Itse asiassa monet matkailijat hyppäävät nykyään maasta toiseen tiukalla budjetilla. Ja koska he jo tekevät niin, se vain osoittaa, että voit seurata myös heidän jalanjälkiään.

Joten miten sinun pitäisi matkustaa pienellä budjetilla? Tässä viisi asiantuntijavinkkiä:

1. Suunnittele etukäteen

Tämä on kenties pääsääntö jokaisen matkan suunnittelussa. Jos haluat pitää kulut alhaisina, sinun on ehdottomasti laadittava strategia, jossa voit käyttää mahdollisimman vähän rahaa tarpeisiisi ollessasi tien päällä.

Suunnittelun tulee kattaa kaikki – lentolipuista matkapäiviin, yöpymispaikkoihin ja tekemiisi ostoksiin. Sinun ei tarvitse lomallasi ruokailla hienossa ravintolassa tai käydä ostoksilla huippuluokan ostoskeskuksissa, varsinkaan kun yleistavoitteesi on vain tuntea kohteesi tunnelma. 

Kokeile yöbasaareja tai paikallista ruokakojua, jossa ruoka valmistetaan juuri edessäsi. Vaikka säästät kovasti, sinun ei pitäisi joutua huolehtimaan matkan varrella. Osa suunnitelmaasi pitäisi sisältää matkavakuutussuunnitelman.

2. Etsi alennuksia

Kun olet jo suunnitellut matkan valmiiksi etukäteen, sinulla on mahdollisuus löytää alennuksia säästääksesi kuluissasi. Jotkut lentoyhtiöt tarjoavat alennuksia lennoilleen, kun varaat liput vähintään kuusi kuukautta ennen tavoitematkapäiviäsi. Alennukset auttavat vähentämään suunniteltuja kuluja, ja voit saada parhaat tarjoukset yksinkertaisesti suunnittelemalla etukäteen.

3. Etsi toissijaisia ​​kohteita

Toissijaiset kohteet voivat tuoda enemmän väriä budjettimatkallesi. Jos esimerkiksi aiot matkustaa Thaimaahan, sinun kannattaa ehkä käydä Chiang Maissa sen sijaan, että keskittyisit Phuketiin tai Bangkokiin. Tämä johtuu siitä, että Chiang Mai on halvempi, sää on viileämpi ja nähtävyydet ovat ainutlaatuisia. 

Vieraile norsuleirillä, vaeltele vuorella ja shoppaile kuuluisalla yöbasaarilla. Majoitu pienissä motelleissa, joista useimmat sijaitsevat kätevällä paikalla, ja edullisia aterioita on helposti saatavilla kävelyetäisyydellä.

Kun etsit toissijaisia ​​kohteita, sinun kannattaa ottaa huomioon kaksi tekijää:

  • kuljetusmahdollisuudet paikanpäälle
  • paikan saavutettavuus muille vierailun arvoisille alueille

Kun tiedät reitit ja kuljetusvaihtoehdot, saat enemmän arvoa matkakuluistasi. Puhumattakaan kuvista ainutlaatuisesta maisemasta, joita voit esitellä sosiaalisessa mediassa.

4. Hotelli vs. kotimajoitus vs. sohvasurffaus

Hotellimajoituksen varaaminen voimakkaasti alennettuun hintaan voi olla vaikeaa, varsinkin jos suunnittelet matkustamista sesonkiaikana. Jos joudut matkustamaan sesonkiaikana, sinun on todella käytettävä aikaa etsiäksesi halvempia vaihtoehtoja. 

Kotimajoitus, joka tarjoaa bed and breakfast -tyyppistä majapaikkaa matkaajille, on tavallisesti ensimmäinen halpa vaihtoehto. Myös monien harrastama sohvasurffaus siinä tapauksessa, että sinulla on ystäviä, jotka voivat majoittaa sinut muutaman yön oleskelusi aikana, on saamassa suosiota matkaajien keskuudessa.

Kotimajoitus voi olla loistava Plan B hotellille, koska se ei ole vain halvempi, vaan antaa myös esimakua siitä, millaista on elää paikallisena paikassa, jossa vierailet.

5. Turvallinen matkavakuutus

Älä näe matkavakuutusta lisäkuluna, vaan ajattele sitä sijoituksena. Se voi säästää isoja kustannuksia myöhemmin, koska voit käyttää sitä hätätilanteissa. Vakuutuksella säästät sairauslaskun tai kadonneen matkatavaran kustannuksia. Ajattele, että säästät vakuutuksen ottamalla monissa kuluissa, joilla voit ansaita rahaa seuraavan lomasi maksamiseen!

Lopuksi

Matkustaminen on kallis harrastus, mutta kuluja on todellakin mahdollista karsia erittäin paljon. Jälleen avautunut maailma tarjoaa loistavan mahdollisuuden löytää halpoja tapoja tutustua uusiin kulttuureihin, eikä tilaisuutta kannata jättää käyttämättä. Suunnittele siis tuleva matkasi ja tee se fiksusti!