Paljasjalkakengät talveksi

Vaikka paljasjalkakengät yhdistetään yleensä lämpimämpään säähän, niiden käyttämisessä on itse asiassa monia etuja myös talvella. Paljasjalkakengät voivat esimerkiksi parantaa verenkiertoa ja ehkäistä kylmiä jalkoja. Lisäksi ne tarjoavat usein hyvän pidon jäisillä pinnoilla ja voivat auttaa vähentämään liukastumis- ja kaatumisriskiä.

Vinkkejä paljasjalkakenkien käyttöön talvella

Jos päätät käyttää talvella paljasjalkakenkiä, on muutama asia pidettävä mielessä. 

  • Varmista ensinnäkin, että yhdistät ne paksuihin, kosteutta siirtäviin sukkiin. Tämä auttaa pitämään jalat lämpiminä ja kuivina. Muista siis lämpimät villasukat! 
  • Toinen tapa helpottaa talvikäyttöä on lisätä lämmittävät pohjalliset. Kokemus on opettanut, että villaiset pohjalliset toimivat hyvin. Pohjalliset lisäävät pohjan paksuutta ja saattavat huonontaa maatuntumaa, mutta myös mahdollistavat paljon. 
  • Lisäksi kannattaa ostaa kesällä käytettäviä kenkiä isommat kengät talvelle, jotta kengässä on tilaa villasukille ja -pohjalliselle. 
  • Lopuksi on tärkeää pitää hyvää huolta paljasjalkakengistäsi. Esimerkiksi nahkaiset kengät tarvitsevat hoitoa pysyäkseen hyväkuntoisina. Kun nahka ei pääse kuivumaan, on veden hylkivyys parempaa.

Pienellä huolellisuudella voit nauttia paljasjalkakenkien eduista ympäri vuoden.

Talvikäyttöön sopivia paljasjalkakenkiä

Moni käyttää talvella samoja paljasjalkakenkiä, kuin esimerkiksi kesällä vaelluksella. On kuitenkin olemassa varta vasten talvea varten suunniteltuja kenkiä.

BE LENKA RANGER

Tässä talvikengässä nupukkinahasta valmistettu ulkokuori ja sisällä on fleecevuori. TEX-kalvo auttaa pitämään jalat kuivempina. Muista kuitenkin suojasuihkeen käyttö ohjeen mukaan. Kengässä on ohut ja joustava 4mm pohja. Kengänpohja on valmistettu kumista ja kuviointi lisää pitoa. Kengää on useassa eri värissä.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Be Lenka Ranger sopii hyvin Suomen talven eri keleihin. TEX-kalvo auttaa pitämään jalat kuivempina.

3.7

XERO SHOES ALPINE

Nämä paljasjalkakengät auttavat selviämään talvesta lämpimin ja kuivin jaloin. Kengät eivät ole vedenpitävät, mutta niissä on kosteudelta suojaava kalvo ja päälismateriaali on vettähylkivää. Vuori on tehty fleecestä. Kengässä on irrotettava pohjallinen. Kengästä on mallit sekä miehille, että naisille.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Xero shoes Alpine on varma valinta talven kylmille keleille.

3.3

BE LENKA SNOWFOX

Be Lenka Snowfox on suunniteltu pitämään sinut lämpimänä talvella. Kengän vuori on villasekoitetta ja kengässä on irroitettava villapohjallinen, jossa on alumiinieristys.  Kengässä on kosteudelta suojaava kalvo, mutta ne eivät ole vedenpitäviä. Kengät kiristetään jalan ympärille nauhoilla.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Be Lenka Snowfox pitää jalkasi lämpimänä ja kuminen pohja helpottaa liikkumista liukkaalla.

3.3

VIBRAM FIVEFINGERS TREK ASCENT INSULATED 

Jos etsit kenkää, jonka avulla voit tuntea olevasi paljain jaloin, mutta joka tarjoaa silti jonkin verran suojaa talvelta, Vibram FiveFingers Trek Ascent Insulated on loistava vaihtoehto. Kenkiin on lisätty villaa lämmittämään. Näissä kengissä on tutut erilliset varvasosastot, joiden ansiosta varpaat voivat liikkua itsenäisesti ja saat luonnollisemman tuntuman kävellessäsi tai juostessasi. Näiden kenkien kanssa kannattaa käyttää esimerkiksi merinovillaisia varvassukkia.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Vibram FiveFingers Trek Ascent Insulated on ehdoton valinta, jos kaipaat jaloille vapautta, etkä tarvitse kenkään korkeaa vartta.

4.3