Paras rinkka hakusessa? Katso nämä laadukkaat vaihtoehdot

Rinkkaa tarvitaan niin Kaukoidän reppureissulla, Lapin vaelluksella kuin myös yön yli kestävällä retkellä kansallispuistoon.

Hyvä rinkka on joka euron väärti.

Siinä kantaa helposti kaikki tavarat, joita reissuun päällä tarvitsee. Hyvää rinkkaa on suorastaan ilo kantaa, sillä se ei paina, hankaa tai aiheuta kiputiloja.

Se myös kestää kovaa käyttöä vuodesta toiseen.

Laadukkaastakaan rinkasta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman täydellisyyttä hipovan rinkan, joiden hinnat ovat täysin kohtuullisia.

Työstimme tämän artikkelin yhdessä hintavertailuihin erikoistuneen Fiksukuluttaja-blogin kanssa, johon voit tutustua osoitteessa: www.fiksukuluttaja.fi.

Osprey EXOS 48 Unisex

Jos etsit edullista ja kevyttä laaturinkkaa, on Osprey EXOS 48 eräs erinomainen vaihtoehto.

Tämä tummasävyinen rinkka sopii sekä miehille että lapsille, ja sitä voivat kantaa myös teini-ikäiset perheenjäsenet.

Tämän repun hinta on 180 euroa, joten se on yksi edullisimmista markkinoilla olevista rinkoista.

Rinkka on mukava ja vakaa kantaa, koska valjaissa ja lantiovyössä on kaksinkertainen kantorakenne. Kun täysi rinkka on ollut selässä pari tuntia, osaat arvostaa hengittävää selkäpaneelia.

Tämän rinkan hyviin puoliin kuuluu myös se, että sen voi todennäköisesti ottaa mukaan lentokoneen matkustamoon, mikäli ei pakkaa sitä täyteen.

Rinkan oma paino on 1190 grammaa, mitä voi keventää entisestään irrottamalla yläläpän ja käyttämällä rinkkaan integroitua sääsuojaa rinkan katteena.

Näin saadaan myös madallettua rinkan korkeutta, mikä on normaalitapauksessa 79 cm (käsimatkatavaroiden korkeusraja on yleensä 55 cm).

Jos matkustat pelkillä käsimatkatavaroilla, sinun ei tarvitse maksaa ruumaan menevistä matkatavaroista, ja lentomatkasi aiheuttaa ainakin hivenen vähemmän päästöjä.

Mikäli pakkaat Osprey EXOS 48 -rinkan täyteen, jaksaa se kantaa 18 kiloa (tilavuus 48 litraa). Vaelluksilla hyödyllisiä lisävarusteita ovat muun muassa hätäpilli, lenkki jäähakulle, vaellussauvakiinnitys ja  remmit makuualustalle.

Fjällräven KEB 52 W

Fjällräven tunnetaan kestävistä ja käytännöllisistä repuista sekä rinkoista.

Naisten kokoa oleva Fjällräven KEB 52 W on tyylikäs puurunkoinen rinkka, minkä tilavuus on 52 litraa. Rinkan tiedoissa kerrotaan, että säädettävän selkäosan ansiosta rinkka sopii myös lyhyille miehille.

Hintaa tällä rinkalla on 299 euroa, mutta asiakaspalautteiden perusteella rinkka on hyvä hankinta.

Se selässä on mukava hiihtää, minkä lisäksi myös vetoketjujen sijoittelua kiitellään. Rinkassa on nimittäin kyljessä ja alhaalla vetoketjut, joiden kautta pääsee käsiksi suoraan pääosastoon.

Lisäksi rinkassa on useita taskuja, ja se on yhteensopiva juomapussijärjestelmän kanssa.

Nostettakoon esiin myös hintaan kuuluva sadesuoja, lenkit pulkan vetämistä varten ja kiinnityspisteet suksille ja jäähakuille.

Koska runkorimat ovat koivua, ovat rinkan valmistamisen hiilidioksidipäästöt normaalia pienemmät.

Fjällräven KEB 52 W – Arvostelu:

Tämä ergonominen ja kestävä reppu sopii täydellisesti ympärivuotiseen käyttöön. Kestävässä ja ympäristöystävällisessä repussa on puukehys, joka on suunniteltu kestämään sääolosuhteita.

– Vaellusjaretkeily.com

Laatu
Ominaisuudet
Hinta

Yhteenveto

Fjällräven KEB 52 W on erittäin laadukas ja hyvin suunniteltu rinkka naisille.

4.7

Katso hinnat Fjällräven KEB 52 W rinkalle:

Savotta JÄÄKÄRI-REPPU L

Savotan 55-litrainen Jääkäri L on jalostettu Suomen Rajavartiolaitokselle suunnitellusta Rajapartio-repusta.

Jos etsit anatomista, lujatekoista ja tarvittaessa korjattavissa olevaa rinkkaa, kannattaa vähintäänkin harkita tätä vaihtoehtoa.

Tämän molemmille sukupuolille sopivan rinkan hinta on 339 euroa, ja sille voi saada 5 vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuun. 

Mikäli et saa kaikkia tavaroita mahtumaan rinkan sisälle, mahdollistaa erityinen nauhakujasto lisätaskujen ja tarvikkeiden kiinnittämisen rinkan ulkopuolelle.

Olkaviilekkeet ja lantiovyö on pehmustettu reilusti. Lantiovyölle saa pituutta enimmillään 140 cm, ja sen voi irrottaa kokonaan käyttääkseen sitä itsenäisenä varustevyönä (ikään kuin vyölaukkuna siis).

Rinkan vihreä väri sopii hyvin luonnossa vaeltamiseen, mutta vihreä on kiitollinen väri myös kaupunkialueille suuntautuvilla reppureissuilla, sillä likaantumista ei huomaa kuin ihan läheltä.

Mihin kiinnittää huomiota rinkan valinnassa

Rinkan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hintaan, laatuun (eli materiaaliin ja valmistustapaan) sekä istuvuuteen.

Laatu

Materiaalin on hyvä olla kestävää ja likaa sekä vettä hylkivää. Valmistustapaa voi arvioida tarkastelemalla kriittisesti rinkan saumoja, vetoketjuja ja mahdollisia lisävarusteita.

Tutki myös sitä, miten helppoa rinkkaan on tehdä kiristyksiä ja muita säätöjä.

Hinta

Jos et tarvitse rinkkaasi jatkuvasti, etsi rinkkaa halvempien (eli 100-200 euroa) maksavien vaihtoehtojen joukosta.

Kalleimmat rinkat voivat maksaa yli 600 euroa, eivätkä ne välttämättä ole sen kestävämpiä.

Mikäli haluaisit panostaa kalliiseen rinkkaan, mutta epäröit eri vaihtoehtojen välillä, voit mahdollisesti vuokrata rinkan testiä varten. Rinkkoja vuokrataan eri verkkoalustoilla.

Istuvuus

Jos näistä rinkkojen valintakriteereistä pitäisi valita vain yksi, se olisi oikea koko ja istuvuus. Jos selässä on noin 20 kiloa tavaraa, tulee rinkan istua kuin hansikas.

Sovita rinkkaa ennen ostopäätöstä.

Verkko-ostoksilla varmista ensin rinkan vaihto- ja palautusajan pituus.