Miten valita täydellinen ruokatermos sinulle?

Retkillä ruokatermos voi olla kätevä apuväline. Se pitää ruoan kuumana tai kylmänä tuntikausia. Markkinoilla on kuitenkin niin paljon eri merkkejä ja malleja, miten valitset itsellesi sopivan termoksen? Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessäsi:

  • Millaista ruokaa aiot säilyttää termospullossa?
  • Kuinka kauan ruoan on pysyttävä kuumana tai kylmänä?
  • Mikä on budjettisi?
  • Minkä kokoisen tarvitset? Onko tarve yhdelle hengelle vai ehkä koko perheelle?

THERMOS STAINLESS KING 710 ML RUOKATERMOS

Thermos Stainless King on laadukas ruokatermos, joka pitää ruuan lämpimänä jopa 9 tuntia ja kylmänä 12 tunnin ajan. Ruokatermos on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä osaltaan lisää sen käyttöikää. Elektrokiillotetulla sisäpinnalla on pyritty lopputulokseen, mikä vähentää maku- ja hajuhaittoja. Ruokatermoksen kansi on tiivis ja oikein suljettuna ruoka ei pääse valumaan sen ulkopuolelle. Thermos Stainless Kingin suuaukko ei ole jättimäisen suuri, mutta käyttö ja peseminen sujuvat kuitenkin helposti. Ruokatermos on tilavuudeltaan 7,1 dl, joten se mahdollistaa useammankin henkilön ruuan kuljetuksen. Ruokatermoksen paino on 530g ja mitat 190 x 98 mm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Thermos Stainless King on erinomainen vaihtoehto niille, jotka etsivät laadukasta ja kestävää ruokatermosta.

5

Katso hinnat Thermos Stainless King 710ml ruokatermokselle

STANLEY CLASSIC 0,4  RUOKATERMOS + SPORK

Ajattoman muotoilunsa ansiosta Stanley Classic 0,4 litran ruokatermos ei koskaan mene pois muodista. Stanley Classicin mukana toimitetaan myös haarukka, joten se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat täydellisen ratkaisun aterioihin matkalla.  Ruokatermos pitää ruuan lämpimänä tai kylmänä jopa 7 tuntia, joten se sopii hyvin otettavaksi mukaan päiväretkelle tai töihin. Tiivis korkki estää ruuan valumisen termoksen ulkopuolelle. Ruokatermos on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja on kestävä. Käyttämisen helppoutta lisää se, että termoksen voi pestä tiskikoneessa. Tämän ruokatermoksen tilavuus on 4dl ja koko vain 139x97mm. Painoa termoksella on 340g.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Stanley Classic sopii niille, jotka etsivät ajatonta, luotettavaa ja kestävää ruokatermosta.

4.7

Katso hinnat Stanley Classic 0,4l ruokatermos ja spork

PRIMUS FOOD VACUUM BOTTLE 1.5L

Primus food vacuum bottlen suuri tilavuus mahdollistaa ruuan mukaan ottamisen vaikka koko perheelle. Termoksen suuaukko on kohtuullisen kokoinen, mutta termoksen muoto kuitenkin rajoittaa sen käyttämistä kiinteisiin ruokiin. Esimerkiksi keitoille Primuksen termos sopii mainiosti, sillä 95 asteinen sisältö luvataan pysyvän kuumana (60 C) noin 16 tuntia, mikä tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Ruokatermos on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on pinnoitettu jauhemaalaamalla. Ruokatermoksen koko on noin 110x290mm ja paino 944g.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Primus food vacuum bottle 1.5l on loistava valinta niille, jotka tarvitsevat ison ja laadukkaan termoksen

4.2

Katso hinta Primus food vacuum bottle 1.5l

AIRAM KLASSIKKO 0,75L RUOKATERÄSTERMOS

Ulkonäöltään ruokatermos seuraa Airamin muiden termospullojen jalanjäljillä. Ruokatermoksessa on kuitenkin leveämpi suuaukko, mikä mahdollistaa myös kiinteän ruuan säilytyksen. Ruokatermos on valmistettu teräksestä, eikä siinä ole särkyviä lasiosia. Painoa termoksella on 526g.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Airam klassikko on erinomainen valinta niille, jotka etsivät edullista ja kestävää ruokatermosta.

3.7

RETKI RUOKA TERÄSTERMOS 0,75L

Tämä ruostumattomasta teräksestä valmistettu ruokatermos pitää ruuan joko lämpinänä tai kylmänä. Valmistaja lupaa 98 asteisen ruuan olevan kuuden tunnin jälkeen yli 70 asteista. Tämä 0.75l ruokatermos on kokoluokassaan halvimpia ja sopii hyvin retkeilijälle, joka tarvitsee ruokaa useammalle. Laaja suuaukko mahdollistaa hyvin puhdistamisen. Ruokatermoksen koko on 105x195mm ja paino 465g.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Retki Ruoka terästermos on loistava valinta, kun haetaan hyvää käytettävyyttä sopivaan hintaan.

4

Vinkkejä ruokatermoksen käyttöön

Miten voin itse edistää ruuan säilymistä?

Esilämmitä tai jäähdytä ruokatermos ennen ruoan lisäämistä. Voit esimerkiksi lämmittää termoksen kuumalla vedellä tai pitää jäähtymässä jääkaapissa. Tämä auttaa pitämään ruoan halutun lämpötilan pidempään.

Miten voin hyödyttää ruokatermosta vaelluksella?

Ruokatermokseen voi aamulla laittaa kuivattua ruokaa kuuman veden kanssa tekeytymään ja kun ruoka-aika vaelluksella koittaa on kuivattu ruoka päässyt tekeytymään sopivan pehmeäksi. Näin säästät aikaa ja polttoainetta ruokaa valmistettaessa.

Huomasin, että ruokatermos käy myös ruuan kylmänä pitämiseen. Onko jotain ideoita siihen liittyen?

Lämpimien vuodenaikojen retkillä ruokatermos toimii mainiona eväsrasiana jäätelölle, jogurtille tai rahkalle.

Mikä ruoka sopii parhaiten ruokatermokseen?

Ruokatermokseen sopivat parhaiten paljon vettä sisältävät ruoat ja ruuat, jotka voit lämmittää mahdollisimman kuumaksi.

Kuinka täyteen ruokatermos kannattaa täyttää?

Täytä termospullo ääriään myöten. Näin minimoit ilmalle altistumisen määrän ja vähennät näin lämmönhukkaa.