Paras vedenpuhdistin -Miten valita oikea

Luonnossa liikkuessasi tai pidemmällä vaelluksella vesi on yksi tärkeimmistä asioista. Siksi on tärkeää miettiä miten turvaat puhtaan veden saatavuuden. Vaikka puhtaasta purosta tai järvestä tuleva vesi saattaa näyttää turvalliselta juotavaksi, se voi sisältää haitallisia aineita, jotka voivat sairastuttaa sinut. Vedenpuhdistin auttaa poistamaan nämä epäpuhtaudet, jolloin vesi on turvallisempaa juoda. Lisäksi tietyillä vedenpuhdistimilla voidaan myös poistaa sakkaa ja muita hiukkasia, jolloin vedestä tulee kirkkaampaa ja maukkaampaa. Jokaisella näistä menetelmistä on omat etunsa ja haittansa, mutta kaikki voivat olla tehokkaita veden puhdistamisessa ja joskus yhdistelemällä useampaa keinoa päästään parhaaseen lopputulokseen.

Katadyn micropur forte mf 1t

Katadyn Micropur Forte MF 1T vedenpuhdistustabletti tappaa bakteerit, virukset ja siimaeliöt. Yksi tabletti puhdistaa litran vettä, joten paketti riittää sataan litraan vettä. Tabletin vaikutusaika 30 minuuttia – 2 tuntia. Tabletti jättää veteen sivumaun.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Ehdoton valinta kun haetaan edullista, helppoa ja pieneen tilaan mahtuvaa ratkaisua.

4.2

Katso hinnat Katadyn Micropur Forte MF 1T

Katadyn Vario

Katadyn Vario suodattaa vedestä pois bakteerit, alkueläimet, itiöt, lepoitiöt, levän ja sedimentin. Vesi pumpataan läpi kolmen suodattimen (lasikuitusuodatin, keraaminen esisuodatin ja aktiivihiili). Eri suodattimilla on erilainen kestoikä, mikä vaatii tarkkuutta käytössä. Suodattimen elementit voi kuitenkin tarvittaessa vaihtaa. Suodatin kiinnitetään suurella standardikierteellä varustettuihin pulloihin.  

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Katadyn Vario on valintasi kun haluat pystyä täyttämään useamman pullon valmiiksi kerralla ja tarvitset puhdistusta sameampaan veteen

3.5

Katso hinnat Katadyn Vario

LifeStraw Go Vedenpuhdistuspullo 650ml

LifeStraw Go vedenpuhdistuspullossa on pullon sisällä suodatin veden puhdistamiseen. Puhdistimen käyttö onkin erittäin helppoa, pullo vain täytetään vedellä, korkki suljetaan ja puhdas vesi imetään suoraan puhdistimen läpi. Suodatin suodattaa 99,9% alkueläimistä ja 99,9999% bakteereista.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

LifeStraw Go on valintasi kun haluat helppokäyttöisen vedenpuhdistajan, joka ei vie tilaa juomapulloa enempää.

3.5

Katso hinnat LifeStraw Go Vedenpuhdistuspullo 650ml

MSR Trailshot Microfilter

MSR Trailshot Microfilter on todellinen kevytretkeilijän unelma. Tämä vedensuodatin painaa vain 150 grammaa. Suodattimen letku viedään suoraan veteen ja runkoa pumpataan veden suodattamiseksi. Suuttimesta voi juoda suoraan tai pumpata vettä pulloon. 

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

MSR Trailshot Microfilter on kevytrekeilijän ja polkujuoksijan luottokaveri. Enää ei tarvitse kantaa turhia vesiä ja puhdistin on kätevä ottaa mukaan.

3.3

Katso hinnat MSR Trailshot Microfilter

Katadyn BeFree Gravity 6L vedenpuhdistin

Katadyn BeFree Gravity 6L vedenpuhdistin suodattaa 99.999% pieneliöistä, bakteereista ja pienhiukkasista. Painovoimalla toimiva suodatin suodattaa jopa 2 litraa minuutissa. Puhdistin on helppo käyttää, täytät vain pussin vedellä ja annat painovoiman tehdä työn. Puhdistimen pussin kantokahva helpottaa veden täyttämistä ja ripustamista. 

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Katadyn BeFree Gravity 6L on hyvä valinta kun tarvitset vettä esimerkiksi leiriolosuhteissa ja kun haluat saada paljon puhdasta vettä vaivattomasti.

3.5

Katso hinnat Katadyn BeFree Gravity 6L vedenpuhdistin

Mikä vaikuttaa puhdistimen valintaan?

  • Vedenpuhdistinta valitessa on hyvä miettiä niitä olosuhteita, joissa puhdistusta käytetään.
  • Minkä tyyppistä vettä halutaan puhdistaa. Jos puhditettava vesi otetaan esimerkiksi mutapohjaisesta humusta sisältävästä järvestä saattaa suodatinkäyttöinen puhdistin tukkeutua helpommin kuin Lapin kirkkaassa purossa. Toisaalta juuri humusta sisältävän veden suodattaminen parantaa veden makua.
  • Kuinka monelle ihmiselle vettä on tarkoitus suodattaa? On eri asia suodattaa vettä yhdelle henkilölle kuin koko perheelle.
  • Kuinka paljon puhdistin saa painaa tai viedä tilaa rinkassa? Onko suodatin vai tabletit parempi vaihtoehto?
  • Onko kahden erilaisen puhdistustavan yhdistelmä sinulle turvallisin valinta? Tällöin suodattimen lisäksi saatat tarvita myös vedenpuhdistus tabletin, joka puolestaan tehoaa viruksiin.
  • Sääolojen vaikutus. Talvella käytettäessä lunta vanhin puhdistustapa, keittäminen, on myös vaihtoehto. Puhdistimien suodattimia ei myöskään kannata päästää jäätymään, joten se tulee myös huomioida.
  • Kuinka kiinnostunut olet huolehtimaan ja säilyttämään puhdistinta oikein? Mikä on hinnan merkitys valintaan?