Parhaat lumikengät

Kun lunta sataa ja lämpötila laskee, on aika harkita lumikenkien hankkimista. Olitpa sitten innokas retkeilijä tai etsit vain tapaa nauttia talvimaisemista, lumikengät ovat loistava tapa tutustua ulkoilmaan. Markkinoilla on kuitenkin niin paljon erityyppisiä ja -merkkisiä lumikenkiä, että miten valitset itsellesi sopivan parin? Olitpa sitten aloittelija tai kokenut talviseikkailija, lue lisää löytääksesi tarpeisiisi sopivat lumikengät.

Miksi tarvitset lumikenkiä?

Lumikenkien tarkoitus on estää sinua vajoamasta syvään lumeen. Lumikengät tekevät tämän jakamalla painosi suuremmalle pinta-alalle, jolloin et vajoa niin paljon. Lumikenkien pohjassa on myös pitoa, joka auttaa sinua pysymään jaloillasi jäisellä tai liukkaalla pinnalla. Jos asut alueella, jossa on paljon lunta, tai jos haluat vaeltaa talvella, lumikengät ovat hyvä tapa nauttia ulkoilmasta ilman, että sinun tarvitsee kamppailla syvän lumen läpi. Vaikka et asuisi lumisella alueella, lumikengät voivat kuitenkin olla hauska tapa tutustua erilaisiin maastoihin talvikuukausina

Miten valita oikeat lumikengät?

Lumikenkiä valittaessa on otettava huomioon muutamia asioita pelkän käyttäjän painon ja koon lisäksi.

  • Jos vaellat enimmäkseen kunnostetuilla poluilla ja kävelet tasaisessa maastossa haluat kevyemmät lumikengät.
  • Jos aiot retkeillä enemmän polkujen ulkopuolella puuterilumessa tai jos kuljetat paljon varusteita, etsi suuremmat lumikengät, jotka kestävät painosi uppoamatta.
  • Jos aiot liikkua mäkisessä ja jäisessä maastossa tarvitset lumikengät, joiden pohjassa on pitoa lisäävät piikit tai hampaat.
  • Jos tarkoituksenasi on liikkua nopeasti tai jopa juosta, valitse kevyt ja joustava lumikenkä.
  • Varmista, että valitsemasi lumikengät sopivat tukevasti yhteen käyttämiesi kenkien kanssa. Huomioi myös, että siteet ovat helppokäyttöiset.

TSL 227 CAMO XL

TSL 227 CAMO XL ovat isokokoiset komposiittilumikengät, jotka sopivat isompaankin jalkaan. Kengän pohjassa on kuusi piikkiä ja päkiän kohdalla hampaat. Kengät ovat parhaimmillaan tasaisessa, lumisessa maastossa. Kenkien tiimalasimuodolla on pyritty helpottamaan kävelyasentoa. Kengässä on iskuja ja ääntä vaimentava rakenne, mikä mahdollistaa pidemmänkin matkan. Kenkien kantavuus on noin 70-130kg.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

TSL 227 CAMO XL on luotettava valinta lumiseen maastoon isommallekin kengälle.

3.3

Katso hinnat TSL 227 CAMO XL

TSL SYMBIOZ ACCESS SNOWSHOE 

TSL SYMBIOZ ACCESS SNOWSHOE on hyvin joustava ja mukautuu maaston muotoihin erinomaisesti. Elastisuuden ja keveyden takia lumikengillä kävely on luonnollisen tuntuista. Myötäilyvyys ja pohjan kahdeksan nastaa mahdollistavat hyvän pidon mäkisessäkin maastossa. Lumikengästä on olemassa kaksi eri koko vaihtoehtoa.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

TSL SYMBIOZ ACCESS SNOWSHOE on paras valinta mukaan vaativaan, mäkiseen seikkailuun kevyen, mutta vahvan rakenteensa vuoksi.

3.5

Katso hinnat TSL SYMBIOZ ACCESS SNOWSHOE

CRESCENT MOON EVA SNOW SHOES

CRESCENT MOON EVA SNOW SHOES on valmistettu joustavasta materiaalista, mikä mahdollistaa mahdollisimman mukavan ja luonnollisen askelluksen. Keveytensä ansiosta lumikengillä on mahdollista juosta ja pohjassa olevat nastat antavat pitoa liukkaalla alustalla. Kengän materiaali myös eristää maasta lämpöä perinteistä lumikenkää paremmin. Rakenteensa vuoksi kenkien kantavuus on 90kg.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

CRESCENT MOON EVA SNOW SHOES on ketterä valinta niille, joista tavalliset lumikengät tuntuvat liian raskailta ja kömpelöiltä. 

3

Katso hinnat CRESCENT MOON EVA SNOW SHOES

TUBBS MOUNTAINEER 25 WOMEN’S

TUBBS MOUNTAINEER 25 WOMEN’S soveltuu kaikenlaisiin maastoihin. Lumikengän pohjassa olevat metallikynnet mahdollistavat liikkumisen mäkisissäkin maastoissa. Lumikenkän suunnittelussa on huomioitu, että jalan asento säilyisi hyvänä, eikä jalkaan tulisi turhaa rasitusta. Näiden lumikenkien siteet ovat aidosti helppokäyttöiset.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

TUBBS MOUNTAINEER 25 WOMEN’S ovat laadukkaita ja monipuolisia lumikenkiä etsivän valinta.

3.3

KAtso hinta TUBBS MOUNTAINEER 25 WOMEN’S

TSL 325 INITIAL BOA

TSL 325 INITIAL BOA on yksinkertaisen laadukas lumikenkä, joka soveltuu hyvin käytettäväksi tasaisempiin maastoihin. Lumikengissä on helppokäyttöiset siteet, jotka sopivat 39-47 kokoisiin kenkiin. Myös lumikenkien käyttäjien painoskaala on laaja 50-120kg.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

TSL 325 INITIAL BOA sopii hyvin helppoon maastoon, kun halutaan helposti käytettävää ja mahdollisesti useammalle käyttäjälle sopivaa laadukasta lumikenkää.

5

Katso hinta TSL 325 INITIAL BOA KAKI