Parhaat paljasjalkakengät

Paljasjalkakengät ovat jalkineet, jotka on suunniteltu simuloimaan paljain jaloin kävelyä. Toisin kuin perinteisissä kengissä, joissa on pehmustettu pohja ja jotka tukevat jalkaterän kaarta, paljasjalkakengissä on minimalistinen muotoilu, jonka ansiosta jalka voi liikkua vapaammin. Tästä voi olla monia etuja, kuten tasapainon ja ryhdin parantuminen, joustavuuden lisääntyminen ja lihasten vahvistuminen. Paljasjalkakengät antavat käyttäjälleen myös mahdollisuuden tuntea olevansa enemmän yhteydessä maahan jalkojensa alla, mikä voi edistää rauhallisuuden ja hyvinvoinnin tunnetta. Näistä syistä paljasjalkakengistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia. Halusitpa sitten parantaa kuntoasi tai yksinkertaisesti etsiä luonnollisempaa tapaa kävellä, paljasjalkakengät voivat olla täydellinen ratkaisu sinulle.

Paljasjalkakenkien edut

Paljasjalkakengät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, sillä yhä useammat ihmiset etsivät keinoja parantaa jalkojensa terveyttä. Paljasjalkakengät on suunniteltu jäljittelemään paljain jaloin kävelyn tunnetta, ja ne tarjoavat useita etuja. Ensinnäkin ne voivat auttaa vahvistamaan jalkojen ja säärien lihaksia. Toiseksi ne voivat parantaa tasapainoa ja koordinaatiota. Kolmanneksi ne voivat auttaa parantamaan ryhtiäsi. Neljänneksi ne voivat vähentää vammojen riskiä. Jos etsit tapaa parantaa jalkaterveyttäsi, paljasjalkakengät ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoiset.

Markkinoiden parhaat paljasjalkakengät

Markkinoilla on monia paljasjalkakenkiä, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Löytääksesi parhaat paljasjalkakengät sinun on otettava huomioon muutamia eri tekijöitä. Ensinnäkin on tärkeää löytää kengät, jotka istuvat hyvin ja pysyvät hyvin mukana menossa. Paljasjalkakenkien tulisi myös olla kevyet ja mukavat, ja niiden pohjan tulisi olla joustava, jotta jalkasi voivat liikkua vapaasti. Lisäksi sinun kannattaa etsiä kenkiä, joissa on hyvä pito, jotta voit käyttää niitä millä tahansa alustalla. Markkinoilla on niin paljon paljasjalkakenkiä, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Kun otat kuitenkin huomioon kaikki nämä tekijät, voit olla varma, että löydät tarpeisiisi parhaiten sopivat paljasjalkakengät.

MERRELL VAPOR GLOVE 4

Yksi suosituimmista paljasjalkakenkien tuotemerkeistä on Merrell. Merrell Vapor Glove 4 on uusin lisäys heidän paljasjalkakenkiensä valikoimaan. Vapor Glove 4 on suunniteltu kevyeksi ja mukavaksi, ja siinä on istuvuus, joka antaa jalkojesi liikkua luonnollisesti. Vibram pohja tarjoaa erinomaisen pidon ja joustavuuden. Päälliset on valmistettu hengittävästä verkkomateriaalista, joka auttaa pitämään jalkasi viileinä ja kuivina. Pohjan korkeus 6,5mm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Etsitpä sitten kenkää polulle tai vain kaupungille, Vapor Glove 4 on mukava ja kestävä vaihtoehto.

4.2

Katso hinnat Merrell VAPOR GLOVE 4

MERRELL TRAIL GLOVE 6

Näissä paljasjalkakengissä yhdistyy mukavuus ja suoja. Merrell Trail Glove 6 ovat paljasjalkakengät, jotka on suunniteltu erityisesti polkujuoksuun. Niissä on kestävä Vibram-ulkopohja, joka tarjoaa pito liukkaallakin. Kenkien mukava EVA-välipohja, joka antaa tukea ja pehmustusta jaloillesi. Näissä kengissä on kapea lesti, mutta tilaa varpaille.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Tämä kenkä sopii sille, joka haluaa kevyen, suojaavan kengän, jossa on myös hieman iskunvaimennusta.

3.7

Katso hinnat Merrell TRAIL GLOVE 6

FIVEFINGERS KSO EVO

Tätä lähemmäksi paljainjaloin kulkemista kengät jalassa on vaikea päästä. FiveFingers KSO EVO kengät tarjoavat suojaa, mutta mahdollistavat hyvän tuntuman maahan. Vibram pohja tarjoaa hyvän pidon liukkaallakin. Nämä kengät soveltuvat mainiosti muun muassa kävelyyn märillä kivillä, melontaan ja retkeilyyn.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

FiveFingers KSO EVO kun haluat kokea jalan ja varpaiden täydellisen vapauden, mutta tarvitset myös hieman suojaa.

4

Katso hinta FiveFingers KSO EVO

SKINNERS PALJASJALKATOSSUT

Tässä vielä yksi vaihtoehto mukavuutta rakastavalle. Skinnersit ovat sukan ja tossun yhdistelmä. Ne sopivat muun muassa melontaan, kävelyyn, retkeilyyn ja sisäkäyttöönkin. Skinnersit ovat konepestäviä ja erittäin kevyitä. Ne on helppo ottaa mukaan kassiin vaikka varakengiksi. Käytetty materiaali mahdollistaa istuvuuden, mukaavuuden, hengittävyyden ja kestävyyden. Pohjan luvataan kestävän satoja kilometrejä.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Skinnersit on ehdoton valinta, jos haluat kokeilla jotain erilaista ja tarjota jaloillesi vapaamman kokemuksen.

3.3

Katso hinnat Skinners paljasjalkatossut

VIVOBAREFOOT PRIMUS LITE III

Vivobarefoot on yksi johtavista paljasjalkakenkien valmistajista, ja Primus Lite III on yksi heidän suosituimmista malleistaan. Kengät on suunniteltu jäljittelemään paljasjalkajuoksun tuntua, mutta ne tarjoavat silti jonkin verran suojaa elementeiltä. Niissä on leveä, litteä pohja, joka mahdollistaa luonnollisen liikeradan, ja ne on valmistettu kevyistä materiaaleista, jotka tarjoavat hengittävyyttä ja mukavuutta.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Vivobarefoot primus lite III on valintasi kun haluat monipuolisen kengän, joka sopii niin kävelyyn kuin lenkkeilyyn.

3.7

Miten valita sinulle sopivat paljasjalkakengät?

Paljasjalkakengistä on tullut yhä suositumpia viime vuosina, kun yhä useammat ihmiset pyrkivät parantamaan jalkojensa terveyttä ja kokemaan luonnollisen liikkumisen edut. Markkinoilla on kuitenkin niin paljon eri merkkejä ja tyylejä paljasjalkakenkiä, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä paljasjalkakenkiä ostettaessa:

  • Ensinnäkin minkälaisiin aktiviteetteihin aiot käyttää paljasjalkakenkiä? Jos aiot käyttää kenkiä lähinnä kävelyyn tai kevyeen vaellukseen, haluat kengän, jossa on hyvä joustavuus ja leveä varvaslaatikko. Jos taas etsit kenkää juoksuun tai muihin kovaa rasitusta vaativiin aktiviteetteihin, tarvitset kengän, jossa on enemmän tukea ja pehmustusta.
  • On myös tärkeää miettiä ilmastoa, jossa käytät kenkiäsi. Jos asut lämpimässä ilmastossa, haluat kengän, joka hengittää hyvin ja joka ei saa jalkojasi hikoilemaan. Kylmässä ilmastossa taas tarvitset kengän, joka on hyvin eristetty ja jossa on hyvä pito lumisissa tai jäisissä olosuhteissa.
  • Älä myöskään unohda ottaa huomioon henkilökohtaisia tyylillisiä mieltymyksiäsi. Paljasjalkakenkiä on kaikenlaisia värejä, materiaaleja ja malleja, joten käytä aikaa selaamiseen ja löydä pari, josta todella pidät. Kun olet löytänyt itsellesi täydelliset paljasjalkakengät, nauti niiden tarjoamasta uudesta vapaudesta ja joustavuudesta. Jalkasi tulevat kiittämään sinua!

Mitkä ovat paljasjalkakenkien huonot puolet?

Paljasjalkakengät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, sillä monet uskovat niiden tarjoavan luonnollisemman kävelykokemuksen. Paljasjalkakengissä on kuitenkin useita haittoja, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vaihtoa. Yksi paljasjalkakenkien suurimmista ongelmista on se, että ne suojaavat jalkoja hyvin vähän. Tämä voi johtaa viiltoihin ja naarmuihin, varsinkin jos kävelet karkeilla tai epätasaisilla pinnoilla. Lisäksi paljasjalkakengät eivät tue jalkaholvia, mikä voi johtaa kipuun ja väsymykseen ajan myötä. Yksi mahdollinen haittapuoli on se, että niihin tottuminen voi viedä aikaa. Koska paljasjalkakengät jäljittelevät paljain jaloin kävelyn tunnetta, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin jalat ja lihakset sopeutuvat.  Paljasjalkakengät voivat olla melko kalliita, varsinkin jos etsit korkealaatuista paria, eikä niitä ole kehitetty kaikkiin sääolosuhteisiin. Vaikka paljasjalkakengillä on varmasti joitakin etuja, on tärkeää punnita hyvät ja huonot puolet ja luottaa omaan arvioon sopivatko ne sinulle vai ei.