Riippumatto hyttysverkolla? – Vertailussa 6 tuotetta

Ei ole parempaa tapaa viettää aikaa kuin ulkoilla läheistensä kanssa luonnossa. Seikkailut puhtaassa ilmassa ja monimuotoisessa luonnossa… ahh että! Mutta kun puhutaan ulkona nukkumisesta, äänensävy monesti muuttuu hieman ahdistavaan suuntaan.

Kukaan ei retkeillessään halua nukkua kovalla ja kylmällä maaperällä ja monet tuovatkin retkelle mukaan teltan, makuupussin ja makuualustan. Toinen, huomattavasti kevyempi ja kompaktimpi vaihtoehto on riippumatto. Riippumatossa voi nukkua puiden hellässä huomassa, omassa rauhassa, etenkin kun puhutaan hyttysverkolla varustetusta riippumatosta.

Riippumatot ovat suunniteltu mukavien yöunien toteuttamiseen, häiritsemättä luontoa sen enempää. Riippumatolla nukkumisessa on monia etuja telttailuun verrattuna, muun muassa se että pysyt kaukana epätasaisesta ja ötököiden valtaamasta maaperästä.

Riippumatto tulee hankkia suojan kanssa, jotta sinun ei tarvitse huolehtia yöllä puhkeavasta sateesta tai lumisateesta. Suoja estää myös hyönteisten ja ötököiden pääsemisen riippumattoosi uniasi häiritsemään. Jos mietit riippumaton hankkimista, katso alla oleva vertailu markkinoiden suosituimmista hyttysverkolla varustetuista riippumatoista!

Parhaat riippumatot

ENO JungleNest – Erinomainen riippumatto aloittavalle riippumattoretkeilijälle

Jos olet hankkimassa ensimmäistä riippumattoasi, Eagles Nest Outfittersin JungleNest on monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu riippumatto hyvään hintaan.

JungleNest on helppokäyttöinen riippumatto ja sen asettaminen puiden väliin onnistuu vasta-alkajaltakin. Tässä riippumatossa tulee mukana integroitu hyttysverkko, kokopitkällä vetoketjulla. Sivulla on pieni tasku varusteille, kuten puhelimelle ja muille pikkutavaroille. Erinomainen ja kevyt riippumatto aloittelijalle! Huomioi että kiinnitysvarusteet tulee hankkia erikseen täältä.

 • Paino 536g
 • Käyttäjän paino max: 136kg
 • Pakkauskoko: 25x13x13cm
 • Muuta: Hyvällä hintalaatusuhteella varustettu riippumatto integroidulla hyttysverkolla

Sea to summit Ultralight – Ultrakevyt riippumatto

Sea to Summitin Ultralight on minimalistinen riippumatto, josta on karsittu pois kaikki ylimääräinen – jäljelle jää pieneen tilaan pakkautuva ultrakevyt riippumatto. Se pakkautuu kokistölkin kokoiseen tilaan ja painaa 155 grammaa ilman jousia.  Kankaan keveyden huomioiden, Sea to Summitin Ultralight tuntuu todella mukavalta nukkua. Riippumatto ei ole kooltaan mitenkään kovin iso, joten yli 180cm henkilöiden kannattaa harkita toista riippumattoa, jos ei pidä liialliseta käpertymisestä.

Tämä riippumatto on erinomainen valinta ultrakevyelle vaeltajalle. Mukana tulee kompressiopussi, jolla riippumaton saa ahdettua todella pieneen tilaan. Riippumaton asettaminen on helppoa ja yksinkertaista. Sen mitat ovat kohtuullisen pienet, ja siksi se ei sovi sivuttain nukkumiseen, eikä sisälle voi tunkea paksua ilmapatjaa, mutta todelliselle vaeltajalle jokainen gramma merkitsee, ja Sea to summitin Ultralight on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Huomioi, että hyttysverkko on hankittava tähän malliin erikseen. Tähän malliin soveltuva hyttysverkko löytyy täältä. Ripustustköydet tulee myös hankkia erikseen. Katso täältä.

 • Paino 155g
 • Käyttäjän paino max: 135kg
 • Muuta: Erinomainen riippumatto ultrakevyille vaelluksille.

ENO Doublenest – Paras riippumatto kahdelle hengelle

Tilava kahden hengen riippumatto, Eno DoubleNest on suosittu valinta riippumattoretkeilijöiden joukossa. Koostaan huolimatta pieneen kasaan pakkautuva kevyt riippari tarjoaa valinnanvaraa retkeillessä. Tilava riippumatto mahdollistaa kahden henkilön nukkumisen lisäksi myös mukavammat löhöilyt riippumaton päällä. Tilavassa riippumatossa on kätevää maata myös poikittain.

DoubleNest on suunniteltu helppoa asennusta varten. Sinun tarvitsee löytää vain pari jämäkkää puuta ja lukita riippumatto paikoilleen kätevillä palomiehen hakasilla ja hihnoilla (hihnat eivät tule mukana, katso tästä). Hengittävä materiaali pitää kehon mukavan lämpöisenä, ja liiallinen kosteus pääsee haihtumaan pois keholta. Kahdelle henkilölle suunniteltu riippumatto tarjoaa sinulle ja kumppanillesi mukavasti tilaa nukkumiseen ja loikoiluun.

 • Paino 560g
 • Käyttäjän paino max: 181kg
 • Pakkauskoko: 11×13,5cm
 • Muuta: Erinomainen riippumatto kahdelle. Tilaa löhöilyyn.

Ticket to the moon compact – Tilava ja kevyt riippumatto

Haluaisitko nukkua mukavassa riippumatossa, ilman että rinkkasi täyttyy painavista varusteista? Ticket to the moon Compact -riippumatto on todella tilava ja mukava riippumatto, jota kannattaa ehdottomasti harkita.

Laskuvarjokankaasta valmistettu riippumatto kestää jopa 200kg:n kuorman. Korkealaatuinen kangas hengittää ja pitää ihosi sopivan viileänä. Kastuttuaan se myös kuivaa nopeasti. Kiinnitys on helppoa mukavana tulevilla metallisilla hakasilla (köydet hankittava erikseen). Kyljestä löytyy säilytystasku puhelimelle, otsalampulle tai muille pienille tavaroille. Erinomainen riippumatto kaikenlaiseen käyttöön; pihalle, matkailuun, retkeilyyn ja vaellukseen. Hyttysverkko hankittava erikseen.

 • Paino 500g
 • Käyttäjän paino max: 200kg
 • Pakkauskoko: 37x10cm
 • Muuta: Tilava ja laadukkaista materiaaleista valmistettu riippumatto.

ENO SkyLite – Tilavuutta ja mukavuutta hakevalle (herkkäunisten suosikki)

Useimmille herkkäunisille riippumatossa nukkuminen voi olla todellinen haaste. Selkä ei pääse koskaan suoristumaan, ja kyljellään nukkuessa niskat helposti jumiutuvat. On täysin totta että perinteiset riippumatot eivät ole kaikille. 

Tämän ongelman ratkaisee Enon SkyLite -riippumatto. Pituutta riippumatolla on yli 2 metriä ja mukana tuleva levikerunko avaa riippumaton suorakulmaiseen muotoon. Runko on ja matto on nopea pystyttää. Etenkin makuualustan kanssa tämä riippumatto on lyömätön, mitä tulee sikeisiin yöuniin. Mukana tulee integroitu hyttysverkko, joka suojaa öisiltä hyttysiltä ja muilta viheliäisiltä ötököiltä.

Tämä riippumatto on paras vaihtoehto hyville yöunille. Kaikenlisäksi koko riippumatto hyttysverkkoineen ja runkolevikkeineen kasautuu äärimmäisen pieneen tilaan. Laadukkaista materiaaleista valmistettu kevyt SkyLite on erinomainen valinta mukavuudenhaluiselle, retkeilyyn ja vaellukselle.

 • Paino 907g
 • Käyttäjän paino max: 113kg
 • Pakkauskoko: 38x11x11cm
 • Muuta: Tilava ja mukava neliskulmainen riippumatto. Laadukas.

DD Superlight jungle – Kompakti ja käytännöllinen

DD:n Superlight Jungle on monipuolinen riippumatto kaikenlaisiin olosuhteisiin. Levikerunko auttaa pitämään hyttysverkon pois naamalta ja tuo tilaa ja lisämukavuutta riippumatolle. Mukana tulee myös integroitu sadesuoja, jonka voit asettaa suojataksesi itseäsi sateelta ja ilmankosteudelta. Riippumatossa on kaksinkertainen pohja, ja pohjan sisään saa kätevästi asennettua makuualustan. Sadesuojan ja rungon ansiosta riippumaton voi myös halutessaan asettaa maahan teltaksi.

 • Paino 1730g
 • Käyttäjän paino max: 125kg
 • Pakkauskoko: 40x12x12cm
 • Muuta: Monipuolinen riippumatto hyttysverkolla ja sadesuojalla.

Katso myös:

Kesämakuupussi vertailu

Retkipyyhkeen valinta