Tee kodistasi hulppea alppimaja näillä 6 sisustusvinkillä

Laskettelukeskukset, hiihtomökit ja alppimajat ovat näyttäviä, yleellisiä ja samaan aikaan vauhdikkaita sekä rentouttavia paikkoja, joista jokainen talvilajeista pitävä alkaa haaveilemaan viimeistään ensilumen tultua maahan. Niissä on kuitenkin yksi ongelma: niistä pääsee nauttimaan liian harvoin.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tätä samaa tunnelmaa on helppo luoda myös omaan kotiin. Julisteet, huonekalut ja muutamat muut asiat pitävät huolen siitä, että koti tuntuu ihan kuin alppimajalta. Mitä nämä muut asiat ja sisustusvinkit mahtavat olla? Jatka lukemista, niin tiedät!

Miten tehdä kodista näyttävän alppimajan näköinen? 6 sisustusvinkkiä

  1. Tuo luonto rohkeasti sisälle

Erilaisten luonnollisten elementtien sisällyttäminen oman kodin sisustukseen on kenties se kaikkein paras lähtökohta. Mieti tässä kohtaa esimerkiksi graniittitasoja, puisia huonekaluja sekä kivilattioita. Näiden lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota sävyihin. Vihreä, ruskea, punaruskea ja kermanvalkoinen tuovat kaikki vahvasti mieleen näkymän vehreisiin metsiin satavasta lumesta.

Sisustuksessa kannattaa huomioida myös se, että asiat tekee luonnon mittakaavassa. Kaukana jossain siintää korkeita vuorenhuippuja, kun taas hieman lähempänä törmää korkeisiin puihin. Silmän tasolla on puolestaan nähtävillä esimerkiksi isoja kiviä ja ruohonjuuritasolla vielä kaikkea muuta mielenkiintoista.

Mieti siis korkeuseroja ja hanki huonekaluja, joiden avulla saat luotua vaikutelman samanlaisista korkeuseroista. Älä kuitenkaan valitse liian siroja huonekaluja, vaan keskity enemmän vankkuuteen, rotevuuteen, suuruuteen ja luonnollisuuteen.

  1. Luo kokoontumis- ja pelipaikkoja

Pitkän laskettelupäivän jälkeen jokainen odottaa sitä hetkeä, kun voi vain vajota sohvalle rentoutumaan tai istahtaa takkatulen ääreen juomaan vaikkapa lämmintä kaakaota. Tätä varten kannattaa hankkia suuria ja mukavia sohvia, pehmeitä nojatuoleja ja soikeita ruokapöytiä, joiden ääressä koko porukka voi hengähtää.

Tämä luo tilaan mukavuutta, lämpöä ja pehmeyttä, mikä tekee siitä kutsuvamman näköisen ja oloisen pitkän sekä raskaan ulkoilupäivän jälkeen.

Tällaisista rentouttavista tiloista ja kokoontumispaikoista voi tehdä vielä pykälän verran parempia heittämällä kaiken ylimääräisen elektroniikan pois. Alppimajan tuntua saa vahvasti aikaiseksi sillä, että televisiot ja muut vastaavat “turhuudet” on korvattu esimerkiksi lautapeleillä ja kirjoilla.

  1. Panosta takkaan

Löytyykö sinulta takka? Jos löytyy, pidä huoli siitä, että takka on kaiken keskipiste ja varsinainen katseenvangitsija. Järjestele tätä varten tarvittaessa huonekalut uudestaan ja lisää mukaan hieman koristeita, kuten pylväskynttilöitä tai viherkasveja.

Tee sitten takan lähelle iso halkopino. Se toimii paitsi hyvänä rustiikkisena sisustuselementtinä, mutta myös itse takan sytykkeenä.

  1. Tuo mukaan hieman glamouria

Toisin kuin hiihtomökit, jotka ovat kodikkaita ja viihtyisiä tiloja, alppimajat nähdään tilavina ja yleellisinä retriitteinä. Jos haluat tehdä kodistasi sellaisen, sinun kannattaa hankkia mukaan hieman glamouria. 

Osta esimerkiksi todella koristeellinen kattokruunu tai lisää metallisia elementtejä ja peilejä heijastamaan valoa.

  1. Tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Tummat seinät, rustiikkiset kaapistot ja muhkeat valkoiset pyyhkeet saavat sinut tuntemaan olosi siltä kuin olisit viiden tähden hiihtokeskuksessa. Sitä tunnelmaa luovat myös esimerkiksi musta marmori ja hieman pienemmätkin yksityiskohdat, kuten ylelliset käsisaippuat. Älä kuitenkaan käytä liikaa sisustuskrääsää, sillä kylpyhuoneen tulee olla puhdas tila.

  1. Koristele seinät talvilaji- tai luontoaiheisella taiteella

Aktiviteetit, kuten hiihto, laskettelu, luistelu ja lumikenkäily, ovat kaikki viihdyttäviä talvikokemuksia, joiden pariin myös alppimajoilta voi lähteä. Tuo nämä elementit kotiisi esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Ripusta vanhat luistimet eteiseen
  • Pujottele puun oksia kattokruunuun
  • Koristele seinät erilaisilla talvilajeihin keskittyvillä julisteilla ja/tai tauluilla
  • Laita vintage-lumikengät esille näyttävälle paikalle

Esimerkiksi näillä vinkeillä saat vietyä kotisi askeleen lähemmäs hulppeaa rentouttavaa alppimajaa!