Vedenpitävä Reppu – Vertailussa parhaat reput

Vedenpitävä reppu voi pelastaa arvokkaat varusteesi, matkatavarasi tai kalliin elektroniikan peruuttamattomalta tuholta.

Toisaalta, monet markkinoilla olevat valmistajat väittävät myyvänsä vedenpitävää reppua, kun arvostelut kertovat kyseisistä tuotteista aivan toista.

Kun olet hankkimassa vedenpitävää reppua, on viisasta tietää mihin tarkoitukseen tarvitset vettä pitävää reppua.

Useamman päivän vaellus haastavissa olosuhteissa vaatii 100% vedenpitävää reppua, jokseenkin vedenpitävän varusteen sijaan.

Toisaalta, jos sinun täytyy vain suojata läppäria ja pienelektroniikkaa työmatkapyöräilyn ajaksi, raskaan sarjan kuivareppu on ehkä hieman yliammuttu valinta.

Mikäli etsit kevyesti vedenpitävää tai 100% vedenpitävää reppua, meidän vertailu auttaa sinua löytämään oikean tuotteen markkinoiden laajasta valikoimasta.

Sen enempää hölisemättä, käydäänpä vertailun kimppuun!

Parhaat vedenpitävät reput

Overboard Classic 20L - Vedenpitävä reppu kaikenlaiseen käyttöön

Overboardin Classic 20l on kätevä kuivareppu kaikenlaiseen vesiurheiluun ja ulkoiluun. Tällä repulla taittuu kanoottiretket, suppailut ja työmatkapyöräilyt ongelmitta. 

Repun rakenne on laadukkaasti viimeistelty. Pintamateriaalina on käytetty kestävää ja saumattua PVC-kuorta, jonka vedenpitävyys on huippuluokkaa. Repulla on IP66-suojaus, eli toisinsanoen reppu kelluu ja pysyy kuivana hetkellisestä upotuksesta huolimatta, varmasti riittävä suojaus suurimmalle osalle meistä.

Mukavat olkahihnat, jotka ovat varsin harvinaisia kuivarepuissa, ovat anatomisesti muotoiltu ja rei'itetty, joten hihnat kuivuvat todella nopeasti. Repun selkäosa on myös samankaltaisella verkkorakenteella varustettu hengittäväksi ja nopeasti kuivuvaksi. Sivussa on joustava tasku, johon mahtuu esimerkiksi litran kokoinen vesipullo ja pari energiapatukkaa.

Jos olet hankkimassa reppua, joka kykenee suojaamaan tavarasi vedeltä, pölyltä, lialta ja muilta luonnon haasteilta, tämä on mainio reppu käyttöösi. Reppu sopii hyvin myös kalliin elektroniikan suojaukseen, joten jos haluat että läppäri tai SLR-kamerasi säästyy kierrätyskeskuskäynniltä, tämä on luotettava reppu jota kannattaa ehdottomasti harkita.

 • Tilavuus 20L
 • Paino 720g
 • Vedenpitävyys: Class 3 - IP66, kelluu tippuessa veden päällä
 • Muuta: 3 kiinnitysrengasta, heijastinnauhat, kantokahva repun päällä

-Vaellusjaretkeily.com

Ortlieb Commuter Daypack City 21L - Vedenpitävä reppu työmatkapyöräilyyn

Ortliebin Commuter Daypack on suunniteltu ensisijaisesti työmatkapyöräilyyn, ei retkipyöräilyyn. Siksi arvio tästä repusta keskittyy repun ominaisuuksiin työmatkapyöräilyn huomioon ottaen.

Jos harrastat pyöräilyä, hyvin todennäköisesti olet käyttänyt Ortliebin tuotteita. Ortlieb on valmistanut reppuja pyöräilyyn jo 1980-luvulta. Heidän ammattimainen kädenjälki näkyy myös tässä repussa. Vaikka repun pinta näyttää tavalliselta cordura-kankaalta, tämä reppu on täysin vedenpitävä IP64-luokan suojauksella. Repun yläosa rullautuu tyylikkäästi kasaan ja pysyy kiinni simppelillä, mutta vankalla metallisella kiinnikkeellä. Työmatkapyöräilijän pahin painajainen on kaatosade, joka kastelee repun sisällä olevan läppärin tiedostoineen korjaamattomaan kuntoon. Commuter Daypack suojaa elektroniikkasi täysin ja tällä repulla voi matkata rankimmankin sateen halki turvallisesti töistä kotiin ja toisinpäin.

Nyt kun puhutaan läppärin kuljettamisesta, toinen hyödyllinen ominaisuus tässä repussa on sisäänrakennettu läppäritasku ja järjestäjä. Läppäritasku on 39 x 27 x 2,5cm kokoinen eli siihen mahtuu helposti 15-tuumakoon tietokone. Läppäritaskun lisäksi sisällä on toinen melkein samankokoinen vetoketjullinen tasku ja kaksi joustavasta kankaasta tehtyä tavarataskua sen sisällä. Joustava kangas auttaa tavaroita, kuten aurinkolaseja, gps-laitetta, ja pyöränkorjaussarjaa pysymään taskujen sisällä.

Kantohihnat on minimaalisesti, mutta anatomisella ajattelulla suunniteltu. Ne eivät todellakaan näytä yhtään mukavilta, mutta kokeillessa voi todeta aivan päinvastaista. Olkaimet pysyvät kovassakin vauhdissa paikallaan ja mukautuvat kehoa vasten täydellisesti. Pidemmälläkään pyöräreissulla ne eivät hankaa olkapäitä, kuten perinteiset olkaimet.

Commuter päiväreppu on loistava ostos vain 139 euron markkinahinnalla. Se on järkevästi suunniteltu ja moderniin tyyliin soviteltu työmatkareppu. Vedenpitävillä ominaisuuksilla reppu soveltuu läpi vuoden käytettäväksi - taas yksi loistotuote Ortliebin suunnittelutiimiltä.

 • Tilavuus 21L
 • Paino 742g
 • Vedenpitävyys: IP64, roisketiivis, täysin vedenpitävä sateella
 • Muuta: Anatomiset olkaimet, läppäritasku, kiinnikkeitä valoille ja lukolle, vahvistettu pohja

-Vaellusjaretkeily.com

Ortlieb Atrack 25 ja 35L - Ergonominen vedenpitävä päiväreppu ulkoiluun 

Ortliebin Atrack määrittelee kilpailun uusiksi päiväreppujen osalta. Yleensä vesitiiviit, tai upotuksenkestävät reput ovat vaikeita ja ärsyttäviä käyttää ja epämukavia kantaa selässä. Tässä kohtaa Atrack tekee poikkeuksen - kyseessä on ehkä ergonomisin kuivareppu, mitä markkinoilta löytyy. 30 minuutiksi 1 metrin syvyyteen upotettava reppu on todellinen valinta haasteellisiin olosuhteisiin.

Atrack hyödyntää saumattua ja vedenpitävää vetoketjua, joka halkaisee repun keskeltä kahtia. Reppu on helppo aukaista ja organisoivia taskuja ja kiinnikkeitä löytyy repun sisältä runsaasti. Ulkorakenne on todella jämäkän oloisesti suunniteltu ja reppu kestää kovaa käyttöä jopa vuosikymmenten ajan. Mikäli olosuhteidesi vuoksi tarvitset hyvin vettä pitävää päiväreppua, tämä on paras valinta jota voit löytää.

Toisin kuin useimmat kuivareput, Ortlieb hyödyntää simppeliä, 2-osaista rakennetta, johon erilliset, säädettävät olkaimet ja lantiohihnat kiinnittyvät. Mukavilta ja hengittäviltä tuntuvat olkaimet ja lantiokiinnikkeet eivät hankaa käyttäjää kovemmassakaan menossa. Lantiokiinnikkeet auttavat painon jakautumista, ja etenkin pidemmillä reissuilla ne helpottavat tavaroiden kuljettamista. Tähän reppuun saa asennettua myös juomaletkun säiliöineen. Atrack soveltuu erinomaisesti vesiurheiluun, lasketteluun, veneilyyn, melontaan ja vaelluskäyttöön.

Ortlieb Atrack on vertailumme ykkösvalinta vetisiin ympäristöihin sen ominaisuuksien ja monikäyttöisyyden vuoksi. Jos haet todellista vedenpitävyyttä, helppoa pääsyä tavaroillesi, ja todella mukavaa reppua, tämä on erinomainen valinta. Reppu on saatavilla useammassa eri koossa. Mikäli 189 euron hinta on liikaa sinulle, tai et tarvitse korkean tason vesitiiviyttä, edullisimmista hintaluokista löytyy varmasti hyviä vaihtoehtoja sinulle.


 • Tilavuus 25L, 35L
 • Paino 1,41kg ja 1,47kg
 • Vedenpitävyys: IP67, täysin vesitiivis, 30 minuutiksi  1m syvyyteen upotettava
 • Muuta: Ergonomiset olkaimet, lantiohihnat, hyvin organisoitu sisusta, kovaa käyttöä kestävä - 5 vuoden takuu

-Vaellusjaretkeily.com

Fjällräven Keb Hike 20 ja 30L - Ekologisesti valmistettu monitoiminen päiväreppu 

Fjällräven osaa luoda esteettisiä ja kauniita varusteita, eikä Keb Hike -päiväreppu ole poikkeus. Alaa tuntemattomat voivat helposti luulla että Fjällräven keskittyy vain kauniiden varusteiden tuottamiseen, mutta he ovat todellisia pioneereja, mitä tulee erilaisten varusteiden materiaalikehitykseen. 

Keb Hiken toimivaksi todettu ja ekologinen G-1000 -materiaali on kulutusta kestävää ja erittäin hyvin vettä pitävää (etenkin kun vahaat repun Fjällrävenin omalla Greenland -vahalla). Pohjassa ja sivuilla on käytetty uutta Bergshell-kangasta, joka on valmistettu kierrätetystä nylon-kankaasta. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, repun runko on valmistettu puusta, joka Fjällrävenin mukaan vähentää valmistamiseen liittyviä CO2-päästöjä jopa 90%:lla. Aika huippua.

Kolmena värivaihtoehtona saatavilla oleva reppu on ulkoisesti todella kaunis tekele. Reppu on myös teknisesti suunniteltu, ja sitä voi käyttää esimerkiksi lumilautailuun, vaellukseen, kaupungilla kulkemiseen tai vaikkapa työmatkapyöräilyyn. Ainoana miinuksena voisi pitää, sitä että lika ja pöly näkyy aika herkästi repun pinnalla ja reppu vaatii hieman enemmän huoltoa. Fjällräven suosittellee pitkäaikaisessa käytössä vahaamaan G-1000 pintamateriaalia heidän omalla Greenland-vahalla. Jos jaksaa hieman nähdä vaivaa, tästä repusta saa pitkäikäisen, selässä kulkevan luottokumppanin.

Mitä tulee repun sisältöön, sivuilta löytyy kaksi avointa taskua vesipulloille ja muille helposti saatavilla oleville pikkutavaroille, kaksi vetoketjullista taskua lantiovyöstä, yksi iso tasku edestä ja yksi päällistasku johon saa kätevästi irroitettavan sadesuojan.

Keb Hike on hyvin mukava ja käytännöllinen reppu, joskin hintaa tältä repulta löytyy reilu 200 euroa. Korkealle hinnalle saa kyllä vastinetta, sillä tämä reppu on loistava esimerkki suunnittelun, teknisyyden, ekologisuuden ja visuaalisuuden yhdistelmästä.

 • Tilavuudet 20L ja 30L
 • Paino 1,16kg ja 1,44kg
 • Vedenpitävyys: G-1000 vettä hylkivä materiaali
 • Muuta: Ekologinen ja pitkäikäinen materiaali. Sisälle mahtuu 15" läppäri, ergonominen, kiinnitysmahdollisuudet suksille ja juomajärjestelmälle

-Vaellusjaretkeily.com

Overboard Waterproof Dry Tube 60L - Erinomainen vedenpitävä tuubireppu haastaviin olosuhteisiin

OverBoardin vedenpitävä Dry Tube -reppu on runsaan kokoinen kuivareppu, joka soveltuu mainiosti esimerkiksi suppailuun, kanoottireissuille, vaelluksille ja useamman päivän ulkoiluretkille, jossa varusteiden kuivana pitäminen on tärkeä prioriteetti. Olen jo vuosia tykännyt OverBoardin tuotteista, ja vaikka tämän kokoinen kuivasäkki ei varmasti ole kaikkien käyttöön soveltuva reppu, se on erinomainen valinta jos haet reilun kokoista kuivareppua isolla kantokapasiteetilla.

Kestävän oloinen Dry tube -reppu on rakenteeltaan hyvin samankaltainen moniin muihin markkinoilla oleviin kuivareppuihin siinä mielessä, että se hyödyntää suosittua, kiinni rullattavaa yläosaa. Simppeli sulkemisjärjestelmä on pomminvarma, mitä tulee vedenpitävyyteen. Yläosa rullataan kolme kolmelle rullalle ja kiinnitetään vyöllä - vettä ei taatusti tule sisään.

Pintamateriaali on valmistettu kulutusta kestävästä 600D nylonkankaalla päällystetystä PVC-tarpauliinista ja reppu on koko pinnaltaan saumattu vedenpitäväksi. Painoa repulta löytyy koosta huolimatta vain 1,15 kilogramman verran. Kuten vertailun ensimmäisenä olevassa classic-mallissa, tässäkin repussa on IP66-luokan vedenpitävyys, eli reppu kelluu veden päällä ja sisältö pysyy kuivana hetkellisissä upotuksissa.

Kantohihnoja ja kiinnikkeitä löytyy kiitettävästi eri puolilta reppua. Sisältä löytyy vetoketjullinen tasku puhelimille, iPadille ja muille pienille esineille. Olkaimet ovat laajalti säädettävissä, useasta eri kohdasta. Repusta löytyy myös lantiokiinnikkeet, jotka ovat kätevät etenkin kun reppu on ahdettu täyteen varusteita.

Jos olet siis etsimässä jämäkkää ja tilavaa vedenpitävää reppua, joka soveltuu useamman päivän vaelluksille, veneretkille, kanoottireissuille jne., OverBoardin 60 litrainen Dry Tube -reppu tulisi ehdottomasti olla tutkassasi. Kohtuullisesti hinnoiteltu reppu nielaisee helposti ison läjän varusteita, ison kannettavan, DSLR-kameran varusteineen ja paljon muuta.

 • Tilavuudet 60L
 • Paino 1,15kg
 • Vedenpitävyys: Vedenpitävyys: Class 3 - IP66, kelluu tippuessa veden päällä ja kestää hetkellisiä upotuksia
 • Muuta: Kestävä, helposti huollettava. Irroitettavat olkahihnat, toimii myös kantosäkkinä. Monipuoliseen käyttöön.

-Vaellusjaretkeily.com