Onko olemassa vedenpitäviä paljasjalkakenkiä?

Paljasjalkakengistä on tullut yhä suositumpia viime vuosina, kun yhä useammat ihmiset pyrkivät saamaan yhteyden luontoon ja etsivät tapoja parantaa jalkojen terveyttä. Paljasjalkakengät antavat käyttäjälleen mahdollisuuden kokea maa jalkojensa alla tavalla, joka ei ole mahdollista tavanomaisilla kengillä.  Vaikka markkinoilla on monenlaisia paljasjalkakenkiä löytyykö niistä oikeasti vedenpitäviä?

Mitä tarkoitetaan vedenpitävillä kengillä?

Ei ole olemassa mitään yhteistä normia mikä määrittelisi vedenpitävän. Jokaisella käyttäjällä ja kenkävalmistajalla on siitä oma käsityksensä. Tarkoittaako vedenpitävyys sitä, että voit seisoa tuntikausia joessa vai riittääkö, että pystyt kävelemään märässä nurmikossa? Eri valmistajat käyttävät tuotteissaan erilaisia vedenpitäviä kalvoja. Kalvokenkien vedeneritys kuitenkin huononee ajan myötä. useat valmistajat lupaavat kenkien vedenpitävyyden säilyvän epämääräisen ajan, mitään kilometritakuita ei kukaan pysty antamaan. Tietenkin kenkien kestoa voi parantaa hoitamalla niitä säännöllisesti valmistajan suosittelemalla tavalla.

Mitä tarkoitetaan vettähylkivillä kengillä?

Kun puhutaan kengistä, vettähylkivä tarkoittaa, että kengät on käsitelty niin, että ne kestävät kastumista. Käsittely auttaa pitämään kengät suojattuna säältä. Vettähylkiviä kenkiä on saatavana eri malleja ja materiaaleja, vaelluskengistä pikkukenkiin. Ne on usein valmistettu vedenkestävästä materiaalista, kuten nahasta tai nailonista, ja niissä voi olla vettähylkivä pinnoite. Vettähylkivät kengät eivät kuitenkaan ole sama asian kuin vedenpitävät kengät. Usein ei tarvitakaan vedenpitäviä kenkiä, joiden huono puoli saattaa olla hengittämättömyys. Vaikka kalvorakenteen on tarkoitus hengittää, niin kosteutta ei usein pääse poistumaan tarpeeksi ja kengät kastuvat joka tapauksessa sisältä. Vettähylkivät kengät ovat hyvä valinta kaikkiin aktiviteetteihin, joissa saatat kastua, kuten kävelyyn sateessa tai patikointiin märissä olosuhteissa. Ne voivat olla hyvä valinta myös jokapäiväiseen käyttöön, sillä ne auttavat paremmin pitämään jalkasi kuivina. Jos kuitenkin haluat täysin vedenpitävät kengät ole tarkkana mitä valitset!

Mitä auttaa nahkaisten kenkien ominaisuuksia säilymään pidempään?

Nahkakenkien hoitaminen on tärkeää, jotta niiden käyttöikä pitenee ja ne pysyvät paremman näköisinä. Vaha tai suoja-aine auttaa suojaamaan kenkiä sään vaikutuksilta ja saa ne kestämään pidempään. Voit myös käyttää kengänhoitotuotteita kiillon lisäämiseksi ja vedenpitävyyden parantamiseksi. Lisäksi säännöllinen puhdistus ja kiillotus auttavat pitämään kengät uuden näköisinä. Nahkakengät ovat usein iso investointi, joten on tärkeää huolehtia niistä hyvin. Kun nahka on hyvin hoidettu se ei kuivu ja kovetu. Pienellä vaivalla voit pitää nahkakenkäsi hyvässä kunnossa vuosien ajan.