Erilaisia isoja telttoja: Mikä sopii sinulle?

Mikään ei voita telttailua, sitä tunnetta kun saa nukkua ulkona, mutta kuitenkin suojassa sateelta ja ötököiltä. Markkinoilla on monenlaisia isoja telttoja, yksinkertaisista malleista, joihin mahtuu muutama ihminen, massiivisiin rakennelmiin, joihin mahtuu kymmeniä ihmisiä. Miten siis valitset tarpeisiisi sopivan teltan?

Telttaa valittaessa huomioon otettavia asioita 

  • Ensinnäkin mieti teltan kokoa. Kuinka monta ihmistä sitä tulee käyttämään? Tarvitsetko lisätilaa varusteille? 
  • Toiseksi, ota huomioon sääolosuhteet, joissa aiot käyttää telttaa. Tarvitsetko neljän vuodenajan teltan kylmiin ja lumisiin olosuhteisiin vai riittääkö kolmen vuodenajan teltta? 
  • Kolmanneksi ota huomioon teltan paino ja pakkauskoko. Jos aiot kantaa telttaa edes vähän matkaa, niin mieti tarkoin onnistuuko se ja kuinka monta kantajaa tarvitaan. 
  • Mieti myös onko teltta tarkoitus purkaa päivittäin vai oleilla pidempi aika samassa paikassa? Onko sinulle merkitystä, että teltta on helppo pystyttää ja pakata?
  •  Mieti lopuksi budjettiasi. Telttojen hinnat vaihtelevat valtavasti. Teltan hintaan vaikuttaa muun muassa telttakankaan ja tukirakenteen laadukkuus. 

Kun otat nämä tekijät huomioon, voit varmasti valita tarpeisiisi sopivan teltan.

Retkeilykäyttöön sopivat isot teltat

Tässä esitellään telttoja, joita pystyy kantamaan pidemmänkin matkan, varsinkin jos teltan paino voidaan jakaa kannettavaksi useammalle ihmiselle.

HELSPORT FINNMARK 6-8

Helsport Finnmark 6-8 on loistava valinta niille, jotka tarvitsevat hieman enemmän tilaa, mutta tarvitsevat teltan maastokäyttöön. Kotamallisessa teltassa voi majoittua mukavasti jopa kahdeksan henkilöä. Teltta on valmistettu laadukkaista, kestävistä materiaaleista. Se on suunniteltu kestämään kaikkia sääolosuhteita ja sopii ympärivuotiseen käyttöön. Teltta on helppo pystyttää, mukana tulevan alumiinisen keskisalon avulla. Helsport Finnmarkissa mukavuus on huomioitu myös kiinteällä lattialla (jossa paikka kaminalle, jonka voi ostaa lisävarusteena) ja hyttysverkoilla oviaukoissa. Laadukkaista materiaaleista huolimatta teltta on suhteellisen kevyt noin 9 kg ja pakkauskoko maltillinen 65 x 24cm. Ulkoteltan vedenpitävyys (vesipilari) 3000 mm ja pohjakankaan vedenpitävyys (vesipilari) 5000 mm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Helsport Finnmark 6-8 on huippulaadukas valinta!

4

Katso hinta Helsport Finnmark 6-8

PRIMUS BIFROST H6

Primus Bifrost H6 on hyvä vaihtoehto, jos haluat kupoliteltan, jossa on kohtuullinen seisomakorkeus. Kahdessa erillisessä sisäteltassa on tilaa kuudelle hengelle ja väliin jäävä tila sopii hyvin tavaroiden säilytykseen ja oleiluun. Sisäteltoissa on hyttysverkot, joten nukkujat saavat olla rauhassa ötököiltä. Yhden sisäteltan koko on 210 x 210 cm, korkeus 170 cm. Teltta on helppo ja nopea pystyttää värikoodattujen alumiinisten karitukien avulla. Ulkoteltta kestää 3000 mm:n vesipatsaan ja sisäteltan lattiakangas kestää 7000 mm:n vesipatsaan. Painoa teltalla on 10,7kg ja koko pakattuna 35 x 70 cm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Primus Bifrost H6 on valintasi kun haluat hyvistä materiaaleista valmistetun kupoliteltan kuudelle.

3.7

Katso hinta Primus Bifrost H6

OUTWELL EARTH 5

Outwell Earth 5 on erinomainen valinta niille, jotka haluavat hyvän perusteltan. Siinä on nukkumatilaa viidelle hengelle ja nukkumatilan koko on 320 x 220 cm. Nukkumatila on pimeä, mikä helpottaa nukkumista varsinkin kesällä. Teltta on monella tapaa käytännöllinen ja siinä on hyvä hintal-laatu suhde. Teltta on nopea pystyttää, sillä sisä -ja ulkoteltta nousevat yhtäaikaa, mikä helpottaa pystyttämistä sateella. Teltan paino on 9,2 kg ja koko pakattuna 71 x 24 cm. Teltta on hyvin vedenpitävä (ulkoteltan vesipilariarvo 3000 mm, pohjakankaan 10 000 mm).

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Outwell Earth 5 on kohtuuhintainen perusteltta, joka kuitenkin tarjoaa tarvittavan suojan.

3.7

Katso hinnat Outwell Earth 5

Telttoja leirikäyttöön

Tässä esitellään sopivia telttoja tilanteisiin, kun on tarkoitus viettää useampi yö samassa paikassa. Nämä teltat ovat myös painoltaan ja pakkauskooltaan suurempia.

SAVOTTA FDF 20 PAKETTI

Puolijoukkueteltan tunnelma on aivan omanlaatuisensa ja vaikka niiden ulkomuoto on pysynyt samanlaisena kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt. Savotta FDF 20 on 15-20 henkilön puolijoukkueteltta, joka on valmistettu puuvillan ja polyesterin hybridikankaasta. Kangas mikä suojaa paremmin säältä, on ohuempaa ja sallii valon tulla paremmin läpi, kuin perinteinen kangas. Teltan mukana tulee kaikki tarvittava keskisalosta reunasalkoihin ja maakiiloihin. Lisävarusteena on tietenkin mahdollista hankkia kamina ja maavaate. Savotta FDF 20 on luotettava, varma ja helppokäyttöinen valinta, joka toimii kaikissa olosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina. Puolijoukkueteltta painaa kaikkenkaikkiaan 36kg, mutta tarjoaa myös hulppeat 21 neliötä sisätilaa.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Savotta FDF 20 on laadukas ja varma valinta kun haetaan perinteistä tunnelmaa isommalle porukalle.

4

Katso hinnat Savotta FDF 20

FRILUFTS GRASSHOLM 8

Frilufts grassholm 8 on muodoltaan perinteisen vaellusteltan mallinen. Nukkumatilat tästä teltasta löytyy 8 henkilölle. Sisätilat on mahdollista jakaa jopa neljään kahden hengen tilaan, mikä tekee teltasta monikäyttöisen. Ilmanvaihtoaukot on suljettu hyttysverkoilla, mikä mahdollistaa ilman vaihdon ilman ärsyttäviä ötököitä. Nukkumatilojen väliin jää eteinen, jossa mahtuu säilyttämään tavaroita ja oleskelemaan. Värikoodatut telttakepit helpottavat ja nopeuttavat pystyttämistä. Teltan paino on 18,7 kg ja koko pakattuna 67 x 28 cm. Ulkoteltan vesipilariarvo on 3000mm ja pohjakankaan 5000mm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Frilufts grassholm 8 on käytännöllinen, monipuolinen ja hintaluokassaan laadukas.

3.7

Katso hinta Frilufts grassholm 8

EASY CAMP HUNTSVILLE TWIN 600

Easy camp huntsville twin 600 telttan nukkumatilat on jaettu kolmeen, kahden hengen tilaan, eli nukkujia voi olla yhteensä kuusi. Pimennetyt nukkumatilat auttavat valoisissa öissä. Tässä teltassa viihtyy erityisesti, jos kaipaa teltan sisätiloilta korkeutta. Keskellä sijaitseva tavatoiden säilytystila ja oleskelua on teltan korkeita aluetta, mikä onkin kätevää. Easy Campin teltat ovat helppoja ja nopeita pystyttää, joten teltta sopii aloittelijallekin. Tämän teltan vesipilariarvo on 3000mm. Painoa teltalla on 14,2kg ja koko pakattuna 72 x 24 cm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Easy camp huntsville twin 600 on ihanteellinen kesän valoisiin öihin. Lisäksi se tarjoaa mukavuutta ja helppoutta retkeilyyn.

3.7

Katso hinnat Easy camp huntsville twin 600

Ilmatäytteiset teltat

Viime vuosien aikana on markkinoille tullut enemmän ja enemmän ilmatäytteisiä telttoja. Niiden toiminta-ajatuksena on äärettömän helppo pystyttäminen ja purkaminen.

ROBENS AERO YURT

Robens aero yurt teltta on ilmatäytteinen ja koko teltan täyttö onnistuu helposti yhdestä venttiilistä. Teltassa on yhdessä suuressa tilassa makuutilaa kahdeksalle henkilölle. Teltan sisätilan huippukorkeus (2,7m) sekä pystyt sivuseinät, mahdollistavat mukavan oleskelun teltan sisällä. Teltan päällinen on hengittävää kangasta (65% polyesteriä ja 35 %puuvillaa). Pohjakankaan vesipilariarvo on 10000mm. Teltta painaa 31,4kg ja koko pakattuna 108 x 46cm.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Robens aero yurt on mielenkiintoinen valinta, jos haluaa kokeilla ilmatäytteistä telttaa.

2.8

Katso hinta Robens aero yurt

VANGO LONGLEAT II AIR 800XL

Vango Longleat II Air 800XL on tunneliteltta, jossa voi nukkua jopa kahdeksan henkilöä. Makuualue on jaettu kahteen erilliseen makuuhuoneeseen, joita voidaan käyttää joko kahden hengen tai neljän hengen tiloina. Nukkumatiloissa on pimentävä kangas. Teltassa on myös suuri oleskelutila, jossa on panoraamaikkuna edessä. Teltta on nopea pystyttää pumppaamalla. Täyttymisaika noin 12min. Teltan seisomakorkeus on 195-205 cm, mikä lisää mukavuutta. Teltta painaa 22,6kg ja koko pakattuna 80 x 43 x 43 cm. Teltassa on reilun kokoinen teltta pussi, mikä helpottaa pakkausta.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Vango Longleat II Air 800XL on iso ja tilava teltta, joka on kuitenkin helppo pystyttää.

3

Katso hinta Vango Longleat II Air 800XL