Näin löydät lämpimät talvikengät ja laadukkaat talvivaatteet

Ensi talveksi olisi ihanaa löytää oikeasti lämpimät talvikengät ja laadukkaat talvivaatteet! Kun kiinnität huomiota materiaaleihin, löydät hyvät talvikengät ja pakkasilmojen ulkoiluvaatteet, jotka kestävät käytössä useamman vuoden. 

Näin tunnistat laadukkaat ja lämpimät talvikengät 

Olet ehkä aiemmin ostanut talvikengät, jotka eivät olleetkaan lämpimät tai kestäneet kosteaa säätä. Talvikengissä hyvät materiaalit ovat erittäin tärkeitä lämmön säilyttämisen ja kuivana pysymisen kannalta.

Useissa talvikengissä on eristysmateriaaleja, kuten Thinsulate™, PrimaLoft® tai ThermoBall™, jotka pitävät jalkasi lämpiminä kylmällä säällä. Villavuori tai fleece-vuori on erinomainen lisä lämmön säilyttämiseen. Villa ja fleece ovat luonnostaan lämpimiä materiaaleja, jotka auttavat eristämään jalat kylmältä.

GORE-TEX® on vedenpitävä ja hengittävä kalvomateriaali, joka estää veden tunkeutumisen kenkiin. Samalla kalvo mahdollistaa kosteuden poistumisen, mikä pitää jalat kuivina ja vähentää hikoilua. Myös nahka on kestävä materiaali, joka voi olla käsitelty vedenpitäväksi. Vedenpitäväksi käsitelty nahka on tyylikäs materiaali varsinkin aikuisten talvikengissä. 

Laadukas kumipohja on tärkeä pitävyyden ja vedenpitävyyden kannalta. Tarkista, että talvikengissä on kestävä ja kuvioitu kumipohja, joka tarjoaa hyvän pidon liukkailla pinnoilla.

Talvikengät, joissa on heijastavat yksityiskohdat, voivat parantaa näkyvyyttä ja turvallisuutta pimeällä. Tämä on tärkeää erityisesti lasten talvikengissä. Löydät vedenpitävät lasten talvikengät Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Reima, Lassie ja Crocs -merkeiltä.

Hyvin istuva talvitakki voi olla haastavaa löytää

Kun haluat lämpimän talvitakin, etsi takkia, jossa on laadukas eristysmateriaali. Tällaisia ovat esimerkiksi untuva tai keinotekoinen eriste, kuten Thinsulate™ tai PrimaLoft®. Näiden eristemateriaalien avulla takki pitää lämpimänä, mutta ei kuitenkaan tunnu liian paksulta tai raskaalta.

Veden- ja tuulenpitävä GORE-TEX® -kalvolla varustettu takki on hyvä vaihtoehto talvi-ilmastoon. Tarkista saumat, vetoketjut ja yleinen työnjälki varmistaaksesi takin laadun. Myös takin saumojen tulisi olla vedenpitävät. 

Neutraalit värit, kuten musta, harmaa tai navy, ovat yleensä monipuolisimpia ja helppoja yhdistää eri asuihin. Talvitakin irrotettava huppu tai korkea kaulus voivat olla hyödyllisiä ominaisuuksia, samoin taskut.  

Takin tulee olla riittävän tilava, jotta voit kerrostaa vaatteita sen alle, mutta samalla takin tulee istua hyvin hartioista ja hihansuista. Täydellisen istuvuuden takaamiseksi talvitakki voi olla hyvä hankkia kivijalkamyymälästä, jossa pääset sovittamaan sitä ennen ostoa. Voit varata majoituksen shoppailureissulle Jyväskylä hotellit tai Tampere hotellit -sivulta. 

Toppahousut eivät ole ainoa vaihtoehto talviulkoiluun

Perinteiset toppahousut ovat hyvä valinta erittäin kylmille päiville, mutta on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Softshell-housut ovat joustavia, hengittäviä ja vettä hylkiviä, mutta ne ovat ohuemmat kuin toppahousut. Ne sopivat hyvin aktiiviseen ulkoiluun, kuten hiihtoon, lumilautailuun ja vaelluksille. Softshell-housujen etuna on niiden liikkuvuus ja keveys.

Vuorattuja kuorihousuja voi käyttää talvella yhdessä lämpimien väli- tai alushousujen kanssa. Kuorihousut antavat hyvän suojan kosteudelta ja tuulelta, ja voit säädellä lämpöä kerrospukeutumisella. Harkitse pitkien alushousujen tai välikerraston hankkimista, mikäli haluat käyttää softshell- tai kuorihousuja talvella. 

Jos harrastat talviurheilua, voit hankkia erityisesti tähän tarkoitukseen suunnitellut talviurheiluhousut. Nämä housut ovat usein teknisillä ominaisuuksilla varustetut: housuissa on eristys, kosteudenpoisto sekä hyvä liikkuvuus.

Toppahousut ovat lämpimät, mutta ne voivat olla hieman rajoittavat esimerkiksi hiihtäessä tai lumilautaillessa. Jos vietät talvella aikaa ulkona paikoissa, joissa liikkuminen on vähäisempää, toppahousut ovat erinomainen valinta. Kun tarvitset enemmän liikkumavapautta, kannattaa harkita muita ulkoiluhousuvaihtoehtoja.Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit suodattaa hakutuloksista talvikengät ja talvivaatteet eri ominaisuuksien ja hinnan perusteella. Kun hankit talvikengät ja talven ulkoiluvaatteet verkkokaupasta, tutki kiinnostavien tuotteiden arvosteluja ja suosituksia. Muiden kokemukset voivat antaa hyödyllistä tietoa lämpöominaisuuksista, laadusta ja kestävyydestä.