Haaveissa unelmien retki? Toteuta unelmasi lomalainan avulla

Arjen huolet ja stressi alkavat pitkällä juoksulla painaa itse kunkin mielen päällä, jolloin loma tulee enemmän kuin tarpeeseen. Pieni loma arjesta ja tavallisista rutiineista auttaa virkistämään mieltä ja rentouttamaan hermoja, mikä puolestaan tekee töihin palaamisesta mielekkäämpää. 

Lomasta haaveilu on kuitenkin paljon helpompaa kuin loman järjestäminen, nimittäin loma voi tulla kalliiksi lompakolle. Vaikka esimerkiksi viikonlopun tai koko viikon patikointireissu voi kuulostaa mukavalta, lomaa varten tarvittavat varusteet sekä valmistelu vaatii sitä, että avaat lompakkosi. Onneksi lomalainan hakeminen voi auttaa kattamaan unelmaloman rahoittamisen.

Päätä sopiva lomakohde

Kun on aika suunnitella lomaa, sinun ei tarvitse heti ajatella kalliita kylpylälomia tai useita öitä luksushotellissa. Esimerkiksi vaellukset ja retket ovat erinomainen tapa viettää aikaa lomalla ja loman voi suunnitella myös omaan budjettiin sopivaksi.

Vaellukset ovat oiva tapa viettää aikaa esimerkiksi ulkomailla ja tutustua muiden maiden luontoon ja ympäristöön. Esimerkiksi vaellus Ruotsin tai Norjan Lapissa, Italian vuorimaisemissa tai Etelä-Amerikassa voivat olla henkeäsalpaava kokemus itse kullekin.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse kaivaa passia esiin ja lähteä ulkomaille nauttiaksesi retkeilystä ja vaeltamisesta. Voit nimittäin suunnitella rentouttavan patikointiloman myös kotimaisissa maisemissa.

Esimerkiksi viikonlopun mittainen vaellus Lapissa tai Keski-Suomessa erinomaisine levähdyspaikkoineen ovat jo hyvä tapa irrottautua arjesta ja antaa mielen levätä.

Suunnittele budjetti unelmien lomaan

Kun olet päättänyt sopivan lomakohteen, on aika suunnitella budjetti lomaasi varten. Voit lähteä lomalle minimaalisella budjetilla, jos esimerkiksi suunnittelet vaellusta kotimaan maisemissa ja voit suunnata vaelluksen alkupäähän omalla autolla.

Toisaalta sinua voi houkuttaa vaellusloma tai retkeily uusissa maisemissa, jonne sinun täytyy lentää tai matkustaa junalla. Tällöin loman hinnaksi tulee suurempi summa ja budjetin suunnittelusta tulee entistä tarkempaa.

Kun suunnittelet budjettia unelmiesi lomaa varten, ota huomioon esimerkiksi matkustamiseen liittyvät kulut, mahdolliset varusteet, ruokailu sekä muut ylimääräiset kulut. Lisäksi kannattaa varata budjettiin hieman pelivaraa yllättävien kulujen varalta.

Hae lomalainaa kattamaan lomakulut

Budjettia suunnitellessasi saatat huomata, että unelmaloman toteuttamiseen tarvitaan hieman enemmän kuvetta kuin mitä olit valmistautunut kaivamaan. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että lomalaina voi auttaa sinua kattamaan kulut ja toteuttamaan unelmiesi loman.

Lomalaina on netistä haettava laina, jonka voi saada tilille ilman vakuuksia parhaimmillaan jo saman päivän aikana. Lomalainaa voi hakea sadoista euroista useisiin tuhansiin euroihin saakka, joten lomalainalla voi kattaa niin pienemmän kuin suuremmankin loman kulut.

Lomalainaa voi hakea joko kulutusluottona tai joustoluottona. Kulutusluottona haettava lomalaina on kerralla tilille maksettava laina, kun taas joustolaina on luottotili, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan saamasi limiitin puitteissa.

Kun tiedät lomalle tarvittavan budjetin, voit hakea lomalainaa tarpeen mukaan netistä ilmaiseksi.

Vertaile lomalainat ennen lainan valintaa

Netissä on monia lainantarjoajia, jotka tarjoavat hakijoille lomalainaa useisiin tuhansiin euroihin saakka. Ennen lomalainan valintaa kannattaa kuitenkin vertailla lainoja ja käyttää apuna lainoja vertailevia palveluita, jotta saat itsellesi mahdollisimman edullisen lomalainan.

Muista lyhentää laina ajallaan

Kun unelmiesi loma on ohi, muista, että edessä on vielä lainan lyhentäminen ja maksaminen pois ajallaan. Siksi lainaa hakiessa on tärkeää miettiä, millainen laina-aika ja kuukausittainen lyhennyserä sopivat sinulle. 

Mitä pidempi laina-aika, sen alhaisempi kuukausittainen lyhennys. Toisaalta, mitä pidempään laina on avoinna, sen kauemmin korko juoksee ja sen kalliimmaksi lomalaina tulee pitkällä juoksulla.

Suunnittele siis lainan lyhennys huolellisesti loppuun jo siinä vaiheessa, kun haet lainaa ja allekirjoitat lainasopimuksen. Muuten unelmien loma päättyy vain karvaiseen totuuteen siitä, että edessä on lainan lyhennyksiä.