Arvostelussa exped Synmat Hyperlite makuualusta

Tämän kerran arvostelussa on 350 gramman painoinen Exped SynMat Hyperlite makuualusta. Tämä alusta täynnä ominaisuuksia, jotka miellyttävät kokeneita retkeilijöitä, minimalisteja ja ultrakevyitä vaeltajia. SynMat Hyperlite on vakiinnuttanut asemansa markkinoilla tuotetietoisten vaeltajien keskuudessa, pärjäten erinomaisesti lähes jokaisella osa-alueella. Patja on makuualustojen hiljaisempaa luokkaa ja standardikoko on kooltaan kohtuullisen kapea ja kevyen tuntuinen. Mikäli olet hakemassa hieman kookkaampaa makuualustaa itsellesi, patjasta on saatavilla myös pidempi ja leveämpi versio.

SynMat hyperlite on vaativaan käyttöön suunniteltu patja, joka nousee aikamoisen korkealle high-end makuualustojen kilpailussa. Se on todella kevyt ja silti riittävän lämmin kolmen vuodenajan käyttöä varten. Pieneen kasaan pakkautuva makuualusta on vähintäänkin mielenkiintoinen tuote markkinoilla.

Päivitystä vanhaan ja tuttuun malliin

Synmat on saanut muutaman päivityksen entiseen malliinsa. Uudessa mallissa tulee mukana schnozzel pump bag -pumppupussi, jolla alustan saa nopeasti täytettyä ja johon alustan voi myös pakata. Alustan pinnoitus on vuorattu pitävällä anti-slip materiaalilla ja hinta nousi kymmenisen euroa vanhaan malliin verrattuna.

Mukavuus

Hyperlite loistaa mukavana vaihtoehtona kevyille itsestääntäyttyville makuualustoille. 7cm paksuinen patja tarjoaa riittoisasti pehmikettä, tukea ja mukautuvuutta muhkuraiselle alustalle. Alustassa on harkitusti korotetut reunavallit, jotka auttavat patjaa pysymään allasi, mutta eivät kuitenkaan tee alustasta epämukavan tuntuista kyljellään nukkuessasi.

Suippeneva rakenne tuntuu tässä alustassa kohtuu agressiiviselta, ja jalkaosio jää hieman kapeaksi. Tämä saattaa pelästyttää monia kuluttajia pois tästä mallista. Toki täytyy ottaa huomioon että ultrakevyissä alustoissa kaventuva jalkaosa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja mukavuudesta joutuu aina karsimaan jossain määrin painon pudotessa. Malli on muutoin hyvin suunniteltu keholle mukautuvaksi ja tuntuu jopa epäilyttävän mukavalta vain ilmatäytettä hyödyntäväksi alustaksi.

Paino ja pakkautuvuus

Synmat Hyperlite tarjoaa uskomattoman lämpimän ja mukavan kokemuksen painon ollessa vain vaivaiset 350 grammaa. Exped on todellakin onnistunut suunnittelemaan ominaisuuksiltaan rikkaan patjan kevyestä painosta huolimatta. Todella harva makuualusta markkinoilla kykenee tuomaan samoja ominaisuuksia samaan paino- ja hintaluokkaan. Alusta pakkautuu alle litran maitopurkin kokoiseen tilaan, ja jättää reilusti ylimääräistä tilaa rinkkaasi.

Lämmön eristävyys

R-arvon ollessa 3,3 paikkeilla, Hyperlite mukautuu moitteettomasti kolmen vuodenajan käyttöä varten ja varauksella myös lumikeleille asti. Synteettinen eriste todisti itsensä lämpöisäksi ja toimivaksi testatessamme tätä alustaa kevätlumilla retkeillessämme. Niinkuin mitä tahansa alustaa käytettäessä, voit laittaa vaatetusta tai solumuovisen makuualustan ilmapatjan alle lämpöominaisuuksia lisätäksesi.

Alustan täyttö ja tyhjennys

Makuualustan täyttäminen on todella nopeaa mukana tulevan pumppupussin kanssa. Huoletta voi sanoa että patjan saa täytettyä käyttövalmiiksi alle minuutissa. Tyhjentäminen sen sijaan vaatii hieman opettelua Synmat Hyperliten yksisuuntaisen venttiilin kanssa, joskin kun oikean tekniikan oppii, ei tyhjennyskään tuota hikipisaroita otsalle.

Kestävyys

Alustan 20 denierin ulkoverhoilu on vähemmän tukevan oloinen kilpailijoiden nylon-kankaisiin verrattuna. Silti, vuoden käyttökokemuksella tämä patja on selvinnyt toistaiseksi ilman reikiä tai repeämiä. Patjan reikiintyessä mukana tulevalla korjaussetillä saa patjan kuntoon paikan päällä. Kuten lähes kaikissa ultrakevyissä varusteissa, kevennykset tulevat kulutuskestävyyden hinnalla. Kestävyyttä lisätäksesi voit aina käyttää suojapeitettä makuualustan alla.

Yhteenveto

Hyperlite on loistava makuualusta ultrakevyelle vaeltamiselle, kiipeilylle, läpivaeltamiselle ja vaikka mukaan varmuuden vuoksi matkareppuun. Synmat Hyperlite tarjoaa lämpimän alustan painoonsa nähden ja se on käyttömukavuudeltaan lähes huippuluokkaa. Kaventuva jalkaosio pudottaa painoa reilusti, mutta karsii hieman mukavuudesta. Kyseessä ei ole ehkä ensimmäinen valinta autoretkeilylle, mutta kevyttä ja ominaisuuksilla rikastettua makuualustaa hakevalle Synmat Hyperlite tarjoaa varman vaihtoehdon!

  • Ultrakevyt makuualusta täynnä ominaisuuksia
  • Käyttömukavuus
  • Lämmönpitävyys
  • Keveys karsii kulutuskestävyyttä

-Vaellusjaretkeily.com