Asiat, jotka on syytä tehdä ennen vaellusta

Kun puhumme vaelluksesta, puhutaan paljon ”valmistautumisesta”. Mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Mitä asioita kannattaa tehdä ennen vaellusta?

Vuosien varrella kertyy hieman rutiinia ennen jokaista vaellusta. Tämän yksinkertaisen tarkistuslistan pitäminen mielessä varmistaa, että pysyy turvassa poluilla. 

Ja se varmistaa myös, että sinulla on hauskaa, koska olet paljon vähemmän todennäköisesti väsynyt niin, ettet nauti siitä tai joudut kastumaan sadekuurossa. Lue suosituksiamme asioista, joita tehdä ennen vaellusta.

Muista myös löytää ennen vaellusta parhaat välineet. Vaikka välineet voivat olla hieman kalliita, saattaa OmaLaina auttaa sinua löytämään rahoituksen.

Etsi vaelluskavereita 

Yleensä ryhmässä vaellus on parempaa. Ensinnäkin se on hauskempaa. Mutta turvallisuus on todellinen syy, miksi on parempi vaeltaa ystävien kanssa. Voitte auttaa toisianne, jos joku loukkaantuu. Ja on vähemmän todennäköistä, että kohtaat vaarallisia eläimiä, koska villieläimillä on taipumus pysyä erossa isoista ryhmistä. 

Yleensä ihanteellinen ryhmäkoko on neljä. Näin jos joku loukkaantuu, yksi henkilö voi jäädä hänen luokseen, kun taas kaksi muuta hakevat apua. 

Kuitenkin liian isosta ryhmästä voi koitua ongelmia.

Suuria ryhmiä on vaikea pitää yhdessä reitillä, ne voivat olla äänekkäitä ja häiritseviä muita retkeilijöitä ja niillä on suurempi vaikutus ympäristöön. 

Tutki reittivaihtoehdot 

Tee tutkimusta ja valitse vaellusreitti. Tämä tarkoittaa enemmän kuin Instagramin selaamista ja eeppisen näköisen paikan valitsemista. Tutkaile alan sivustoja, blogeja ja puistosivustoja. Lue myös alueesta kertovia oppaita.

Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa

Onnettomuuksia tapahtuu, kun kiirehdit tai yrität vaeltaa yöllä. Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa vaelluksen suorittamiseen.

Tutki, kuinka kauan ihmisillä yleensä kestää vaellus, ja lisää sitten lisää aikaa puskuriksi. Älä unohda katsoa, ​​kuinka kauan sinulla kestää ajaa sinne. Ja tarkista mihin aikaan aurinko laskee. Et halua jäädä ulos pimeän jälkeen.

Sään mukainen pukeutuminen

Yleisesti ottaen on hyvä idea käyttää kosteutta siirtäviä ja nopeasti kuivuvia vaatteita vaeltaessa. Tämä tarkoittaa polyesteri-, nylon- tai merinovillavaatteiden valitsemista ja kosteutta imevän puuvillan välttämistä. Pukeudu kerroksittain, jotta voit lisätä tai poistaa vaatteita lämpötilan muuttuessa. 

Vaikka olisit tarkistanut ennusteen, sää voi muuttua nopeasti. Rinkassa on hyvä olla ylimääräinen lämmin kerros ja sadetakki varmuuden vuoksi.

Pakkaa 10 välttämätöntä välinettä

Ota mukaan reppu varusteiden kuljettamiseen. Varmista, että pakkaat 10 tärkeintä esinettä. Nämä ovat 10 turvaesinettä, jotka sinun tulee aina olla mukana jokaisella vaelluksella:

  • otsalamppu,
  • ruokaa ja vettä,
  • lämmin vaatetus,
  • karttaa tai muuta navigointiapua,
  • sytkäri,
  • ensiapupakkaus,
  • hätäsuoja,
  • aurinkorasva,
  • veitsi,
  • viestintälaite

Pakkaa välipaloja

Vaellus saa sinut nälkäiseksi. Varmista, että pakkaat tarpeeksi ruokaa matkallesi. On hyvä idea tuoda enemmän ruokaa kuin luulet tarvitsevasi.

Pidä aina muutamia ylimääräisiä ruokia repussa. Näin saat hätäruokaa, jos vaellus kestää kauemmin kuin luulet, jos joku loukkaantuu ja joudumme odottamaan apua tai jos ystävä unohtaa välipalansa.

On myös hyvä idea jättää välipaloja autoon. Mikään ei maistu paremmalta pitkän päivän jälkeen polulla kuin hyvät suolaiset perunalastut!

Muista valmistautua!

Mikään ei ole retkeillessä niin tärkeää kuin hyvä valmistautuminen. Valmistautumalla voit välttää monia asioita, jotka saattaisivat aiheuttaa ongelmia.Pidä huoli, että reppusi on kunnossa ja, että sinulla on kunnolliset välineet retkiäsi varten. Varsinkin tänä päivänä monet ovat tottuneet, että puhelimella saa apua mihin vain. Totuus on kuitenkin, että esimerkiksi 5G-verkot eivät kuulu kaukana kaupungeista, joten avun saanti voi tiukan paikan tullen olla oikeasti haastavaa.