Paras talvimakuupussi ympärivuotiseen käyttöön

Jos olet viettänyt yösi ulkona talvisessa luonnossa, kylmissään ja täristen, yrittäen toivottomasti saada unta, tiedät varsin hyvin mitä tarkoitetaan kun puhutaan laadukkaaseen makuupussiin panostamisesta.

Oikeanlaiseen makuupussiin sijoittaminen on paras henkivakuutus, joka sinulla voi olla mukana kun olet sivilisaation ulottumattomissa.

3-vuodenajan makuupusseja ja talvimakuupussejavoit käyttää ympärivuotisesti, kunhan hankit ominaisuuksiltaan riittävän makuupussin itsellesi.

Olemme vertailleet kuusi kovinta vaihtoehtoa talvimakuupusseille – seuraavan kerran voit nauttia ulkoilusta haastavimmissakin sääoloissa hyvin mielin!

6 parasta talvimakuupussia

                         ​

Rab Ascent 900 – paras hintalaatusuhde kylmiin oloihin

Hintalaatu-suhteeltaan ehdottomasti markkinoiden kovin kilpailija on Rabin ascent 900-makuupussi. Paksu eristys pitää sinut taatusti lämpimänä pakkaslukemilla. Makuupussi on malliltaan kohtuu leveä, joten sopii siksi mainiosti myös kyljeltään nukkuville. Hyvä valinta niille, jotka haluavat todella lämmintä makuupussia edulliseen hintaan, ilman että pieni lisäpaino haittaa pakkaamista.

  • ​Paino 1,6kg​​​
  • Mukavuuslämpö (M) -18 °C
  • Mukavuuslämpö (N) -11°C

​                            ​

​Marmot Phase 20 Regular – Huippulaadukas kolmen vuodenajan makuupussi

Marmotin uutuusmalli phase on erittäin kevyt makuupussi lämpöluokassaan. Keskikokoinen pussi takaa sopivan liikkumavaran kuitenkaan menettämättä lämmöneristyskykyä. Sisävuori on tehty silkkisen tuntuiseksi ja tuntuu todella mukavalta nukkua. Tästä jokapaikan makuupussista on vaikea löytää heikkoa kohtaa, voisi sanoa että kyseessä on miltei täydellinen makuupussi. Marmot on jälleen kerran pitänyt lupauksensa ja tuonut markkinoille huipputuotteen. 

  • Paino 660g
  • ​Mukavuuslämpötila (M)​​​ -7,5°C
  • Mukavuuslämpötila (N) -1,4°C

​                         ​

Rab Neutrino 400 – Kosteutta hylkivä untuvapussi

Rabin Neutrino on luokassaan keveimpiä makuupusseja, siitä huolimatta ei käyttömukavuudesta tai ominaisuuksista ole tingitty tippaakaan. Erityisen mielenkiintoista pussissa on Rabin ja Nikwaxin yhteistyönä kehitetty kosteutta hylkivä untuvakerros. Tämän ansiosta pussi pysyy kuivempana ja kosteus haihtuu kerroksista nopeammin pois. Keveytensä vuoksi malliltaan hieman kapeampi, sopii mainiosti rinkkaa kantavalle.

  • Paino 805g
  • Mukavuuslämpötila (M) -3°C
  • Mukavuuslämpötila (N) +2,5°C

​                        

Haglöfs Tarius -5 – Huippumakuupussi edulliseen hintaan

Haglöfsin Tarius-sarjan makuupussi on oiva valinta, mikäli haluat saada ominaisuuksiltaan kattavan pussin kilpailukykyiseen hintaan. Pussi on todella mukavan oloinen hintaisekseen, sillä yleensä tämän hintaisissa makuupusseissa käyttömukavuus kärsii. Laadukas eristys pitää lämpimänä pakkasenkin puolella. Makuupussi taittuu kätevästi pieneen tilaan mukana tulevaan kompressiopussiin.

  • Paino 1.7kg
  • Mukavuuslämpötila (M) -5°C
  • Mukavuuslämpötila (N) +0°C

​                          

Marmot Trestles Elite 30 – Paras makuupussi 150e hintaluokkassa

Todella kevyt ja teknisellä tyylillä viimeistelty Trestles Elite on hintaluokassaan kiistatta parhaimmistoa. Eristys on valmistettu kolmen eri keinokuituseoksen yhdistelmästä, lopputuloksena kevyt ja lämmin makuupussi. Makuupussi on myös leikkaukseltaan toimiva, sisälle on saatu riittävästi tilaa lisäämättä pussin kokoa ja painoa. Hyvä valinta aktiivisempaankin käyttöön! 

  • Paino 1,09kg
  • ​Mukavuuslämpötila (M)​​​ -7,4°C
  • Mukavuuslämpötila (N) -​1,3°C

​                    ​

​Rab Ascent 700 – Keskihintainen makuupussi vaihteleviin oloihin

Yhden yön jälkeen mietteeni tästä makuupussista olivat: lämmin, pehmeä, mukavantuntuinen. Leikkaus on sopivan leveä ja jaloilla tuntuu olevan liikkumatilaa riittämiin. Rakenne tuntuu todella laadukkaalta, eikä materiaaleista ole tingitty. Kaulusta voi kiristää kätevästi lämmönkarkaamisen estämiseksi kiristyslenkeistä. Ankanuntuva täyte takaa lämpimät olot talvella ja pussi soveltuu myös mainiosti ympärivuotiseen käyttöön. 

  • ​Paino 1,29kg
  • ​Mukavuuslämpötila (M)​​​ -8,5°C
  • Mukavuuslämpötila (N) -​2,0°C

Paras vaihtoehto minulle?

Markkinoilla on kuitenkin laaja valikoima ja se saattaa saada pääsi pyörälle. Makuupussien ominaisuudet vaihtelevat suuresti aina hintatasosta painoon ja lämpöluokitukseen. Tärkeintä on löytää tarkoitukseesi sopiva makuupussi, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi kaikkein parhaiten. Mieti tarkkaan mitä ominaisuuksia tarvitset makuupussillesi ja missä olosuhteissa tulet sitä käyttämään.

Hinta – Budjettitason makuupussin saa jo reilun 100:n euron sijoituksella. Huipputason makuupussia hankkiessa saatat joutua keventämään kukkaroasi yli 500:lla eurolla. Makuupussi on isoimpia sijoituksia repussasi ja sen täytyy olla tarpeisiisi riittävä. Olemme listanneet makuupusseja eri hintaluokista.

Paino – Makuupussi on yksi painavimmista tavaroista rinkassasi – siksi myös tärkeimpiä painonpudotuksen kohteita, kun halutaan keventää kuormaasi. Vaeltaessa on helppo suosia kevyitä makuupusseja, autolla tai muulla kulkuneuvolla retkeiltäessä painolla ei ole niin suurta merkitystä.

Lämpöluokituksen valinta – Mieti mikä on kylmin lämpötila, jossa tulet käyttämään makuupussiasi. Jos tiedät käyttäväsi makuupussia paljon pakkaskeleillä, kannattaa valita lämpöluokitus sen mukaisesti. Jos käytät makuupussia suurimmaksi osaksi talvikelien ulkopuolella, on fiksumpaa ottaa hieman kevyempi makuupussi ja venyttää minimilämpöä kerrosvaatetuksella yms. Kylmemmille keleille tarkoitetuissa makuupusseissa materiaalien eristys on tehokkaampaa, jotta kehosi tuottama lämpö säilyisi paremmin makuupussin sisällä. Sopivaa lämpöluokitusta selvittäessä tulee ottaa huomioon muutama seikka. Yleisesti ottaen naiset nukkuvat mukavasti noin 5 astetta lämpimämmällä makuupussilla samassa lämpötilassa, tämä on otettu huomioon naisille suunnatuissa makuupusseissa. Yksilöiden välillä on myös eroja, jos tiedät olevasi herkästi palelevaa tyyppiä, hanki hieman suositeltua lämpimämpi makuupussi.

Ympärivuotinen käyttö – 3-vuodenajan makuupussit toimivat aina kesästä kevyisiin pakkaslukemiin asti. Voit laajentaa makuupussisi vuotuista käyttöaikaa muutamalla kikalla. Kerrospukeutuminen auttaa pitämään kehosi lämpimämpänä makuupussin sisällä. Mitä useampi vaatekerros päälläsi on – sen ​paremmin eristät lämpöä karkaamasta. Käden- ja jalanlämmittimet tai lämminvesipullo voivat myös olla käteviä tapoja ​laajentaa makuupussisi käyttörajoja. Talvimakuupusseja voi käyttää huoletta vuoden ympäri, kesällä ​lämpötilojen noustessa makuupussissa voi kuitenkin olla kohtuullisen kuuma nukkua. Pitämällä makuupussin vetoketjua auki tai käyttämällä sitä peiton tapaan voit hyvin ottaa myös talvimakuupussin kesäretkelle mukaan.