Parhaat vaelluskengät

Vaelluskengät ovat jalkineet, jotka on suunniteltu erityisesti vaellusta varten. Ne on yleensä valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten nahasta tai synteettisistä materiaaleista, ja niissä on useita ominaisuuksia, joiden ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi vaikeassa maastossa. Näihin ominaisuuksiin voi kuulua vedenpitävä ja hengittävä kalvo, jäykkä pohja ja nilkkatukijärjestelmä.

Oikean vaelluskengän valinta on tärkeää mukavan ja nautinnollisen vaelluksen kannalta. Muista ostaa vaelluskengät hyvissä ajoin ennen vaellusta, että pystyt ajamaan kengät sisään vähitellen lyhyemmillä matkoilla, näin vältyt turhilta rakoilta. Kenkävalintaa tehdessäsi on otettava huomioon muutamia asioita, kuten vaelluksen maastotyyppi, ilmasto-olosuhteet ja omat henkilökohtaiset mieltymyksesi. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin markkinoiden parhaita vaelluskenkiä.

Näin valitset hyvän vaelluskengän

Oikean vaelluskengän valitseminen on tärkeää mukavan ja nautinnollisen vaelluksen kannalta. On otettava huomioon monia eri tekijöitä, kuten maasto, sää ja omat henkilökohtaiset mieltymyksesi. 

  • Yksi tärkeimmistä näkökohdista on se, millaisen vaelluksen aiot tehdä. Jos suunnittelet lyhyttä päiväretkeä suhteellisen tasaisessa maastossa, voit selvitä kevyemmillä ja hengittävämmillä kengillä. Jos kuitenkin suunnittelet pidempää vaellusta tai vaellusta, joka sisältää kivikkoista tai epätasaista maastoa, sinun on valittava tukevammat kengät, jotka antavat enemmän tukea ja suojaa. Varmista että kengät on valmistettu tukevista materiaaleista, jotka kestävät karua maastoa. 
  •  Toinen tärkeä näkökohta on sää. Jos vaellat märissä tai mutaisissa olosuhteissa, tarvitset kengän, jossa on hyvä pito ja vedenpitävyys. Jos vaellat kylmällä säällä, haluat eristetyn kengän, joka pitää jalkasi lämpiminä tai kengän, jossa on tilaa lämpimille sukille.  
  • Muista lopuksi ottaa huomioon omat mieltymyksesi. Ota huomioon esimerkiksi kengän leveys, pehmusteiden määrä ja kengän paino. Pidätkö enemmän kevyestä vaelluskengästä vai raskaasta vaelluskengästä?

 Kun otat kaikki nämä tekijät huomioon, voit valita vaelluskengän, joka sopii täydellisesti seuraavaan seikkailuusi. Markkinoilla on niin paljon erilaisia vaelluskenkiä, että on tärkeää käyttää aikaa juuri sinulle sopivan parin löytämiseen.

Parhaat vaelluskengät naisille

Vaelluskengät on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja tukea, kun vaellat karussa maastossa. Miesten ja naisten vaelluskenkien välillä on muutamia keskeisiä eroja. Ensinnäkin naisten vaelluskengissä on yleensä kapeampi istuvuus, jotta ne sopivat kapeammille jaloille. Toiseksi naisten vaelluskengissä on usein matalammat varret paremman liikkuvuuden takaamiseksi. Lisäksi naisten vaelluskenkien pohjat ovat usein pehmeämmät ja joustavammat kuin miesten vaelluskenkien pohjat, mikä parantaa pitoa epätasaisella alustalla. Nämä suunnitteluerot auttavat tarjoamaan naisille mukavamman ja tehokkaamman vaelluskokemuksen.

MEINDL BERGELL MFS W GTX

Meindl Bergell MFS W GTX on ulkomuodoltaan ja olemukseltaan klassista Meindl tyyliä. Näissä vedenpitävissä vaelluskengissä on tuttu Gore-Tex kalvo. Kengät sopivat tukevuudeltaan niin vaellukselle kuin päiväretkikäyttöön. Pintamateriaali on laadukasta nahkaa ja kengän sisällä oleva Memory Foam lisää istuvuutta. Pohja on käytännöllinen ja toimii liukkaassakin maastossa.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Meindl Bergell MFS W GTX on loistava valinta kaikille, jotka etsivät kestävää ja mukavaa vaelluskenkää.

3.7

Katso hinta Meindl bergell MFS W GTX

HANWAG TATRA II LADY GTX

Hanwag Tatra II Lady GTX on monipuolinen ja mukava vaelluskenkä, joka on rakennettu kestämään. Päällinen on valmistettu laadukkaasta nupukkinahasta, joka antavaa tukea ja suojaa, kun taas Vibram-pohja takaa hyvän pidon erilaisilla pinnoilla. Kengän suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota sen rullaavuuteen. Gore-Tex-kalvo puolestaan pitää jalat kuivina märissä olosuhteissa. Mukavuuden, tuen ja kestävyyden yhdistelmän ansiosta Hanwag Tatra II Lady GTX on monien retkeilijöiden suosikki.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Tatra II Lady GTX on loistava valinta kaikenlaisille vaelluksille, päiväkävelyistä monipäiväisiin vaelluksiin.

3.7

Katso hinnat Tatra II Lady GTX

LOWA MAURIA EVO GTX WS

Lowa Mauria EVO GTX WS on vaelluskenkä, joka on suunniteltu naisille, jotka haluavat täydellisen yhdistelmän mukavuutta ja tukea polulla. Vedenpitävällä Gore-Tex-kalvolla ja Vibram-ulkopohjalla varustetussa Mauria EVO GTX WS:ssä on poikkeuksellinen pito ja vakaus epätasaisessa maastossa. Kengässä on jalan muotoihin mukautuvat Balance-pohjalliset, jotka yhdessä tarjoavat mukavuutta koko päiväksi. Lisäksi kengässä on naisille suunniteltu lesti, joka takaa miellyttävän istuvuuden.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Etsitpä sitten jokapäiväistä vaelluskenkää tai kenkää haastavammille poluille, Lowa Mauria EVO GTX WS on loistava vaihtoehto naisille, jotka haluavat laatua, mukavuutta ja tukea.

3.7

Katso hinta Lowa Mauria EVO GTX WS

Parhaat vaelluskengät miehille

Miesten vaelluskengät ovat usein lestiltään naisten kenkiä leveämmät. Miesten kengissä on myös usein korkeampi varsirakenne verrattu naisten kenkiin. Tietenkin lopulta jokainen valitsee itselleen parhaiten istuvat kengät sukupuolesta välittämättä.

HANWAG FERRATA II GTX MIEHET

Hanwag FERRATA II GTX Men on saapas, joka on suunniteltu ulkoilua rakastaville. Saapas on valmistettu Gore-Tex-kalvolla, joka tekee siitä vedenpitävän ja hengittävän. Siinä on myös Vibram-ulkopohja, joka tarjoaa erinomaisen pidon eri pinnoilla. Tämä tukeva alppikenkä on suunniteltu erityisesti via ferratalle ja vaativille maastoille. Kenkä on jämäkkä, kevyt ja kestävä. Kengän rakenne on suunniteltu tukemaan nilkkaa, mutta silti mahdollistamaan jalan liikkumisen jalkaotteen saamiseksi.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Hanwag FERRATA II GTX Men on loistava saapas niille, jotka rakastavat ulkoilua, eivät kaihda haasteita.

3.3

Katso hinta Hanwag FERRATA II GTX Men

MEINDL GUFFERT GTX

Ulkoilujalkineiden osalta on vain harvoja tuotemerkkejä, jotka vetävät vertoja Meindlin laadulle ja käsityötaidolle. Meindl Guffert GTX on monipuolinen ja mukava kenkä, joka sopii leveän jalkaan ja päästää isovarpaan suoraan asentoon. Tässä kengässä on Meindelin MFS-muistivaahtoa, mikä parantaa kengän mukavaa istuvuutta. Kengän pintamateriaali on nupukkinahkaa ja niissä on myös gote-tex -kalvo. Kenkä on tukeva ja sopii vaativampaankin maastoon.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Meindl Guffert GTX sopii laatua, hyvää tukea ja mukavuutta arvostavalle vaeltajalle.

3.7

Katso hinta Meindl Guffert GTX

HANWAG ALASKA PRO WIDE GTX

Hanwag Alaska pro wide GTX on laadukas vaelluskenkä, joka suojaa jalkojasi kaikissa olosuhteissa. Se on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja rakenteesta, jotka tekevät siitä pitkäikäisen. Nämä kengät ovat tukevat ja kuitenkin hyvin rullaavat. Kengillä on hyvä vaeltaa pidempiäkin matkoja rinkan kanssa. Kengissä on leveä lesti ja gore-tex-kalvo.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Hanwag Alaska pro wide GTX on loistava valinta kaikille, jotka tarvitsevat laadukkaan, kestävän ja mukavan vaelluskengän.

3.3

Katso hinta Hanwag Alaska pro wide

Leveälestinen vaelluskenkä

Leveä lestisiä vaelluskenkenkiä löytyy niin miehille kuin naisille. Miesten tavallinen vaelluskenkä on usein jo hieman naisten mallia leveämpi, mutta koot saattavat muuten olla naisille liian suuria.

MEINDL MATREI LADY GTX

Kun kyse on laadukkaista vaelluskengistä, Meindl on merkki, joka varmasti tietää mitä tekee. Meindl Matrei Lady GTX on loistava esimerkki heidän ammattitaidostaan, ja siinä yhdistyvät toiminnallisuus ja mukavuus yhdeksi tyylikkääksi paketiksi. Vedenpitävän ja hengittävän Gore-Tex-kalvon ansiosta nämä saappaat pitävät jalkasi kuivina olosuhteista riippumatta. Kengissä on tilava lesti, iskuvaimennettu välipohja ja varvasosassa on reilusti tilaa.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Meindl Matrei Lady GTX sopii mainiosti, jos etsit mukavaa kenkää päiväretkeilyyn.

3.7

Katso hinnat Meindl Matrei Lady GTX

HANWAG BRENNER PRO WIDE LADY GTX

Vaelluksella oikeat jalkineet ovat olennaisen tärkeitä. Tarvitset kengät, joka antaa riittävästi tukea ja pitoa ja on silti mukava käyttää. Hanwag Brenner Pro Wide Lady GTX -vaelluskengät ovat loistava vaihtoehto. Kengissä on tukeva rakenne, joka tarjoaa paremman vakauden epätasaisessa maastossa. Vedenpitävä Gore-Tex-kalvo takaa, että jalkasi pysyvät kuivina myös märkinä päivinä. Lisäksi kengät on varustettu leveällä lestillä.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Tyylin, mukavuuden ja toimivuuden yhdistelmällä Hanwag Brenner Pro Wide Lady GTX -vaelluskengät auttavat sinua varmasti ottamaan kaiken irti seuraavasta vaelluksestasi.

4

Katso hinta Hanwag Brenner Pro Wide Lady GTX

HANWAG YUKON WIDE

Hanwag Yukon wide -vaelluskenkä on loistava valinta kaikille, jotka etsivät mukavaa ja kestävää kenkää, joka selviytyy monenlaisesta maastosta.  Jäykkä pohja mahdollistaa kulkemisen haastavammassakin maastossa. Kengän pinta on laadukasta nupukkinahkaa, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Kengän leveä lesti auttaa jalkaa jaksamaan pitkän vaelluspäivän. Hyvien ominaisuuksien yhdistelmän ansiosta Hanwag Yukon wide -vaelluskenkä tarjoaa varmasti sekä mukavuutta että suojaa millä tahansa vaelluksella.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Hyvien ominaisuuksien yhdistelmän ansiosta Hanwag Yukon wide -vaelluskenkä tarjoaa varmasti sekä mukavuutta että suojaa millä tahansa vaelluksella.

5

Katso hinta Hanwag Yukon wide

Kevyet vaelluskengät

Kevyemmät vaelluskegät ovat käytännölliset silloin, kun maasto ei ole haastavaa, eikä kannettava taakka ole kovin raskas. Kevyempien vaelluskenkien hyötyjä ovat muun muassa pehmeys, mukavavuus ja keveys. Kuumalla ilmalla kevyet vaelluskengät ovat usein viileämmät käyttää.

KEEN TARGHEE III MID WP W

Keen Targhee III MID WP W -vaelluskenkä on loistava valinta kaikille ulkoilijoille. Kenkien pintamateriaali on laadukasta nahkaa sekä hengittävää verkkokangasta. KEEN:DRY -kalvo suojaa jalkojasi kosteudelta.  Tarttuva ulkopohja takaa vakaan jalansijan missä tahansa maastossa. Kenkä on mukava jalassa ja sopii leveämpäänkin jalkaan.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Keen Targhee III MID WP W on tyylikäs vaihtoehto kaikille ulkoilijoille, jotka kaipaavat luotettavaa kenkää.

3.7

Katso hinta Keen Targhee III MID WP W

THE NORTH FACE M VECTIV EXPLORIS MID FUTURELIGHT

North Face M Vectiv Exploris Mid Futurelight vaelluskenkä on monipuolinen ja kestävä kenkä, joka selviytyy erilaisissa vaellusolosuhteissa. Kengässä on vedenpitävä ja hengittävä Futurelight -kalvo, joka pitää jalkasi kuivana. Kengän päällinen on kestävää Condura -verkkomateriaalia ja pohja tarjoaa hyvän pidon tähän sporttiseen kenkään.  Olitpa sitten kokenut liikkuja tai vasta aloittelija, North Face M Vectiv Exploris Mid Futurelight vaelluskenkä on loistava vaihtoehto ulkoilmaan tutustumiseen.

– Vaellusjaretkeily.com

Omiaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Olitpa sitten kokenut liikkuja tai vasta aloittelija, North Face M Vectiv Exploris Mid Futurelight vaelluskenkä on loistava vaihtoehto ulkoilmaan tutustumiseen.

2.7

Katso hinta North Face M Vectiv Exploris Mid Futurelight

SALOMON OUTLINE MID GTX

Salomon OUTline Mid GTX -kenkä on loistava valinta kaikille, jotka etsivät kenkää, joka tarjoaa sekä mukavuutta että tukea. Kenkä on suunniteltu tarjoamaan vakautta ja pehmustusta, ja sen vahvikkeet suojaavat jalkoja. Kengässä on myös GORE-TEX-kalvo, joka auttaa pitämään jalat kuivina ja mukavina märissä olosuhteissa.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Salomon OUTline Mid GTX -kenkä on loistava vaihtoehto kaikille, jotka etsivät vauhdikkaaseen menoon sopivaa, ketterää ja hyvin pitävää kenkää.

3

Katso hinta Salomon OUTline Mid GTX

Kalvottomat vaelluskengät

Kalvottomat vaelluskengät on usein valmistettu nahasta. Kengästä puuttuu vedenpitävä kalvo, mikä mahdollistaa kengän paremman hengittävyyden. Kenkä myös kuivuu kastuttuaan nopeammin kuin kalvollinen kenkä. Laadukkaasta nahasta valmistettu ja hyvin hoidettu ja huollettu kenkä hylkii myös erinomaisesti vettä.

MEINDL SCHLERN MFS

Jämäkissä Meindl Schlern MFS vaelluskengissä pintamateriaali on laadukasta nahkaa. Kengän pitävä ulkopohja on Vibramin valmistama. Meindlin MFS-järjestelmä on loistava tapa varmistaa, että kenkäsi istuu täydellisesti ja antaa tarvitsemasi tuen koko päivän. Näissä kengissä voit lähteä päiväretkelle tai pidemmälle vaellukselle. Nämä kengät ovat ehdoton vaihtoehto kun etsit kalvotonta, mutta laadukasta vaelluskenkää.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Meindl Schlern MFS vaelluskengät ovat ehdoton vaihtoehto kun etsit kalvotonta, mutta laadukasta vaelluskenkää.

3.7

Katso hinta Meindl Schlern MFS

LUNDHAGS JAURE II MS LT HIGH

Lundhags Jaure II MS LT High on monipuolinen ja mukava vaelluskenkä, joka sopii monenlaiseen ulkoiluun. Tässä vaelluskengässä ei ole vedenpitävää kalvoa, vaan kengän alaosa on kumista. Varsi valmistetaan nahasta, mitä kannattaa hoitaa ja halutessa kyllästää vettähylkiväksi. Kengässä on normaali lesti ja korkea varsi.

– Vaellusjaretkeily.com

Yhteenveto
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Lundhags Jaure II MS LT High sopii metsästykseen ja vaeltamiseen vaativissa olosuhteissa.

3.3

Katso hinta Lundhags Jaure II MS LT High

HANWAG ALTA BUNION LADY

Hanwag Alta Bunion Lady on korkealaatuinen kenkä, joka on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja tukea erityisesti niille, jotka kärsivät jalkaterän vaivoista. Kenkä on leveälestinen ja siinä on korkeampi jalkapöytä. Kengän ulkopinta on nupukkinahkaa, eikä kengässä ole vedenpitävää kalvoa. Tämän takia kenkä onkin paremmin hengittävä. Kenkä soveltuukin käytettäväksi myös lämpimämmässä ilmastossa, eikä se jäykkyystasoltaan sovellu vaativiin maastoihin.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Hanwag Alta Bunion Lady on erinomainen valinta jos etsii tilavaa ja hengittävää kenkää, eikä tarvitse kantaa painavaa rinkkaa vaativissa oloissa.

3.3

Katso hinta Hanwag Alta Bunion Lady

Pitkävartiset vaelluskengät

Pitkävartisia vaelluskengät ovat käytännöllisiä esimerkiksi kun on ylitettävä paljon märkiä alueita, sulamisvesiä tai kun liikutaan lumessa. Korkea varsi tukee jalkaa ja antaa muutenkin suojaa olosuhteilta.

MEINDL TAIGA GTX MIEHET

Meindl Taiga GTX Men -kenkä on loistava tuote ihmisille, jotka etsivät kestävää, korkeavartista kenkää. Kenkä on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja se on erittäin mukava käyttää. Kenkä on myös erittäin kestävä. Kengissä on Gote-tex -kalvo ja pitävä Vibram -pohja. Kaiken kaikkiaan Meindl Taiga GTX Men -kenkä on loistava tuote ja sitä voi ehdottomasti suositella.

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Meindl Taiga GTX Men on laadukas kenkä, joka antaa erinomaisen tuen epätasaisessa maastossa liikkuvalle.

3.7

Katso hinta Meindl Taiga GTX Men

LOWA Z-11S GTX

Lowa Z-11S GTX -kenkä on loistava valinta niille, jotka tarvitsevat kengän, joka tarjoaa sekä mukavuutta että tukea. Kengän ulkopohja tarjoaa hyvän pidon erilaisilla pinnoilla, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi erilaisissa ympäristöissä. Kenkän ulkopinta on nupukkinahkaa ja kestävää Conturaa. Kengässä on Gore-Tex- kalvo, joka tekee siitä vedenpitävän ja hengittävän. 

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Lowa Z-11S GTX -kenkä on loistava valinta niille, jotka tarvitsevat monipuolisen ja mukavan kengän.

3.3

Katso hinta Lowa Z-11S GTX

HANWAG BRENNER WIDE GTX

Hanwag Brenner Wide GTX on laadukas vaelluskenkä, joka tarjoaa sekä mukavuutta että tukea. Saappaan korkea varsi antaa hyvän nilkkatuen ja suojan, ja leveä lesti takaa jalan mukavan istuvuuden. Saappaan Gore-Tex-kalvo pitää jalat kuivina ja mukavina myös märissä olosuhteissa. 

– Vaellusjaretkeily.com

Ominaisuudet
Laatu
Hinta

Yhteenveto

Hanwag Brenner Wide GTX on loistava valinta vaeltajille, jotka tarvitsevat kengän, joka kestää vaihtelevaa maastoa ja olosuhteita.

3.3

Katso hinta Hanwag Brenner Wide GTX

Vaelluskengän koko

Vaelluskengät ovat jokaisen retkeilijän olennainen varuste, ja oikean koon valitseminen on tärkeää mukavan vaelluksen kannalta. Vaelluskenkiä valittaessa on syytä pitää mielessä muutama asia. Ensinnäkin varmista, että sovitat vaelluskenkiä sellaisten sukkien kanssa, joita käytät vaelluksella. Jos käytät vaeltaessasi ohuita alussukkia paksumpien sukkien alla, muista huomioida se. Mieti myös onko kenkiä tarkoitus käyttää talvella esimerkiksi paksujen sukkien kanssa. Vaelluskengät saattavat tuntua hieman tiukemmilta kuin tavalliset kenkäsi, koska niiden on tuettava nilkkojasi ja jalkojasi. Älä kuitenkaan osta liian pieniä tai kapeita kenkiä, sillä sopivat kengät ovat yksi tärkein asia vaelluksella. Jos jaloillasi on taipumus turvota päivän aikana, niin aamu ei ole paras aika sovittaa uusia kenkiäsi. Kun pidät nämä vinkit mielessäsi, löydät varmasti täydellisen vaelluskengän koon seuraavaa seikkailuasi varten.