Retkeilyvarusteiden hankinta lainan avulla – mitä pitää huomioida?

Ennen vaellukselle tai muulle pidemmälle retkelle lähtemistä tulee hankkia asianmukaiset varusteet sitä varten. Erityisesti silloin, kun tarkoituksena on retkeillä monissa eri olosuhteissa, kannattaa varusteiden laatuun ja toimivuuteen kiinnittää erityistä huomiota. Tällöin niiden hankintaan usein kuluu myös enemmän rahaa, koska laatu ja kestävyys myös huonommissa sääolosuhteissa maksavat.

Mikäli säästöjä varusteiden hankintaa varten ei ole kertynyt riittävästi, saatetaan harkita vakuudettoman lainan ottamista hankintoja varten. Ennen lainan ottamista kannattaa laatia tarkka budjetti hankintojen suhteen ja kilpailuttaa lainat. Suoraan lainanmyöntäjän sijaan hae Rahalaitokselta laina, jotta pääset vertailemaan parhaimmillaan jopa kymmeniä eri lainantarjoajia. Näin saat tehtyä kattavan kilpailutuksen helposti.

Kartoita ensin tarvittavat varusteet ja vertaile hintoja

Ennen kuin haet lainaa retkeilyvarusteiden hankintaan, on tärkeää kartoittaa mitä tarvitset retkilläsi. Tärkeimmät varusteet voivat vaihdella retken luonteen ja keston mukaan, minkä lisäksi on huomioitava ne olosuhteet, missä aiotaan retkeillä. Sateessa, tuulessa ja viileillä keleillä varusteilta vaaditaan huomattavasti enemmän kuin lämpimänä ja aurinkoisena kesäyönä.

Retkeilyvarusteissa kannattaakin muistaa, että halvin vaihtoehto ei aina ole paras. Laadukkaat retkeilyvarusteet kestävät pidempään ja tarjoavat paremman käyttökokemuksen. Pahimmillaan heikkolaatuiset varusteet voivat pilata koko retken, koska vettä täynnä olevassa teltassa tai liian viileässä makuupussissa ei voi nukkua.

Kun olet kartoittanut tarvittavat varusteet ja niiden tason, voit vertailla hintoja eri myymälöissä ja verkkokaupoissa. Muista myös tarkistaa asiakkaiden arvostelut ja kokemukset tuotteista ennen ostopäätöksen tekemistä. Hintojen vertailu kannattaa myös tässä vaiheessa, koska sillä voi säästää rahaa. 

Kilpailuta lainat

Kun olet kartoittanut tarvitsemasi varusteet ja niiden hintaluokan, tiedät niiden hankintaan tarvitsemasi summan. Lainaa ei kuitenkaan kannata lähteä hakemaan suoraa, vaan ensin on hyvä kilpailuttaa lainatarjoukset. Kilpailuttamisella tarkoitetaan eri lainantarjoajien lainatuotteiden vertailua ja sen tarkoituksena on löytää mahdollisimman edullinen lainatarjous.

Lainojen kilpailuttamisessa kannattaa hyödyntää lainanvälittäjän palveluita. Lainatarjousten kilpailuttaminen itse edellyttää useiden hakemusten täyttämistä lainanmyöntäjien palveluissa. Lainanvälittäjän kautta yhden hakemuksen täyttäminen riittää, joka lähetetään puolestasi kaikille lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille, jotka voivat halutessaan tehdä sinulle lainatarjouksen. 

Tarjouksia saa yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, jolloin niitä pääsee vertailemaan nopeasti. 

Huomioi erityisesti todellinen vuosikorko

Kun vertailet eri lainoja, kiinnitä erityistä huomiota niiden todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot, avausmaksut ja muut palkkiot. Se antaa sinulle parhaan kuvan lainan todellisista kustannuksista. Valitsemalla mahdollisimman edullisen lainan välttää maksamasta liikaa kuluja lainan takaisinmaksun aikana. Retkeilyvarusteiden hankinta saatetaan joskus toteuttaa kulutusluoton avulla.. Ennen lainan ottamista kannattaa tehdä kattava vertailu varusteiden suhteen ja hankkia sellaiset, jotka palvelevat tulevaa käyttötarkoitusta parhaiten. Halvin ei ole välttämättä paras, ja erityisesti vaativissa olosuhteissa vaeltaminen edellyttää riittävän laadukkaita varusteita. Ennen lainan hakemista kannattaa lainatarjoukset aina vertailla, jotta ei päädy maksamaan liikaa kuluja takaisinmaksun aikana.