SealSkinz kokemuksia – Ovatko nämä sukat vedenpitävät?

Olin jo pidempään toivonut että kuulemani jutut hengittävistä vedenpitävistä sukista pitäisivät paikkansa ja kyseessä olisi pelastus jaloilleni tuleville vaelluksille ja pyöräreissuille. Päätinpä siis hankkia kyseiset sukat ja ottaa ne mukaan Kevon reitin vaellukselle. Testaamani malli oli ns. nilkkamalli. SealSkinz-sukkia löytyy myös pidemmällä varrella.

Ensimmäinen asia, joka noita sukkia hypistellessä pisti mieleen oli niiden muhkea tuntuma. Sukat muistuttavat jollain tapaa märkäpuvun materiaalia. Jalkaan laitettaessa sukat mukavan lämpimiltä. Kotiolot sikseen, oli aika ottaa sukat mukaan maanantaina Kevon vaellusreitille.

Tietenkin heti ensimmäisen puron varressa pysähdyin ja kävin työntämässä jalan veteen. Sukan kanssa puron virtaus tuntui hassulta, kun normaalisti odottaa että kylmään veteen jalkaa laitettaessa keho reagoi nopeasti. SealSkins-sukilla tätä reaktiota ei tullut, sukka tuntuu suojaavan kehon lämpöä hyvin myös kylmältä vedeltä. Vaelluksen aikana jalkani todellakin pysyivät kuivina ja iltaisin jalkoja ei tarvinnut sen kummemmin kuivatella.

Sukkien hengittävyys oli yksi asioista, joka epäilytti minua ennen varsinaista vaellusta. Olin kuullut maratoonari-ystävältäni kommenttia sukkien huonosta hengittävyydestä ja siksi varmaan myös lykännyt ostopäätöstäni liian pitkään. Yllätyksekseni en havainnut mitään ongelmia hengittävyyden kanssa noin 70 kilometrin vaelluksen aikana. Kosteutta ei koko matkan aikana mitenkään erityisesti kertynyt sukkien sisään ja rakoiltakin säästyttiin. Sukat tuntuivat todella mukavalta vielä niitä pois ottaessakin, joskin kyllä sieltä hajua nenään pisti.

Toinen yllättävä asia, jota en odottanut oli sukkien kyky imeä jalkaan kohdistuvia osumia juostessa poluilla. Pehmeä materiaali mukautuu hyvin kengän sisään ja tekee kengästä tiiviimmän tuntuisen, voi olla että hyvä juoksutuntuma johtuu siitä... mene ja tiedä.

Nyt näitä sukkia on tullut hommattua useampi pari ja ainakin omasta kokemuksesta voin suositella SealSkinz-sukkia kaikille mukavuutta ja suorituskykyä haluaville varusteintoilijoille! Sukkia saa noin 30 euron hintaan mm. scandinavianoutdoorista.