Paras yhden hengen teltta vaellukselle

1 hengen  teltta on ihanteellinen valinta pidemmälle vaellukselle, jossa jokainen gramma merkitsee. Valitsemalla laadukkaan yhden hengen vaellusteltan voi retkeilyvarusteiden painossa säästää mukavasti. Yhden henkilön teltat on suunniteltu nukkumista ja säänsuojaa varten.

Vaikka jotkut yhden hengen teltat ovat tilavampia kuin toiset, sinun on lähes aina priorisoitava ominaisuuksi, kuten paino, helppokäyttöisyys, kestävyys ja hinta, kun olet valitsemassa telttaa.

Tämä voi vaikeuttaa valintoja telttojen välillä, varsinkin kun telttoja ei ole aina helppo kokeilla ennen ostamista. Kun otetaan huomioon nämä eri painopistealueet, tässä on suosikkimme parhaista yhden hengen teltoista.

Hilleberg Akto

Hilleberg Akto on erittäin suosittu yhden hengen kevyt vaellusteltta, joka on niittänyt menestystä monissa eri testeissä ja vertailuissa. Neljän vuodenajan telttana Akto antaa vaeltajalle suojaa myös kaikkein hankalimmissa olosuhteissa. Teltan rakenne on suorastaan nerokas ja se on samalla hyvin yksinkertainen ja kestävä. 

  • Kokonaispaino 1700 grammaa ja minimipaino 1300 grammaa
  • Neljän vuodenajan teltta

Fjord Nansen Tromvik

Fjord Nansen Tromvik on edullinen, mutta hyvillä ominaisuuksilla varustettu kevyt yhden hengen vaellusteltta. Teltta on painoonsa nähden erittäin tilava ja tarjoaakin siten hyvät tilat vaeltajalle. 

  • Kokonaispaino 1580 grammaa ja minimipaino 1100 grammaa
  • Kolmen vuodenajan teltta

Wild Country Helm 1

Wild Country Helm 1 on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta vaellusteltaksi. Teltta on tukeva, tilava ja säänkestävä. Paino on hieman suurempi kuin kalliimmissa teltoissa, mutta muilta ominaisuuksiltaan teltta on aivan vertailukelpoinen monien tuplasti kalliimpien telttojen kanssa. 

  • Kokonaispaino 1960 grammaa ja minimipaino 1690 grammaa
  • Kolmen vuodenajan teltta

MSR Hubba NX Solo

MSR Hubba NX Solo on kevyt kolmen vuodenjana vaellusteltta, jossa on sivu sisäänkäynti ja eteinen, joten voit laittaa myös varusteesi suojaan ja pääset silti sisään ja ulos teltasta helposti. Teltta on helppo asentaa kaksoisnapsahdusrakenteella, joka tarjoaa erinomaisen pää- ja jalkatilan. Teltan rajenne ja muoto tarjoavat erinomaisen vakauden tuulisissa oloissa ja teltan suunnittelussa on kiinnitetty myös erityishuomiota kondensaation ehkäisyyn..

  • Kokonaispaino 1290 grammaa ja minimipaino 1120 grammaa
  • Kolmen vuodenajan teltta

1-hengen teltan valintaopas

Listasimme tähän tärkeimpiä seikkoja mitä tulee ottaa huomioon yhden hebgen vaellusteltan valinnassa.

PAINO - Teltan kokonaispaino tarkoittaa tavallisesti teltan ja koko pakkauksen painoa, kun taas minimipaino tarkoittaa pelkän teltan ja kaikkien sen komponenttien paitsi kiilojen yhteenlaskettua painoa. Mikä on tämä ero? Useat ihmiset haluavat korvata teltan mukana tulevat kiilat erityiskevyillä kiiloilla. Lisäksi kokonaispainoon saatetaan laskea mukaan teltan mukana tulevia ohjekirjoja tms. 

TELTAN KAARET - Teltan kaaret valmistetaan lasikuidusta, alumiinista tai hiilikuiduidusta. Alumiini on kestävin kolmesta, kun taas hiilikuitua käytetään normaalisti vain erittäin korkealaatuisissa teltoissa, joissa painopiste on keveydessä. Lasikuitukaaret ovat vähiten kestävä kaarityyppi ja katkeavat niin usein, että suosittelemme välttämään telttaa lasikuitukaarilla. Useimmat vaellustelttojen valmistajat tarjoavat pelkkiä telttakaaria varaosina.

KESTÄVYYS - Teltan pohja on se osa telttaa, joka kaikista todennäköisimmin puhkeaa tai repeytyy teltan pystytyksen yhteydessä. Tämän vuoksi teltan pohjan materiaalin paksuuteen ja kestävyyteen kannattaa panostaa etenkin silloin, jos on tiedossa leiriytymisiä kivikkoisilla alustoilla.

SÄILYTYSTILAT - Sisätaskut ovat ehdoton plussa irtotavaroiden sälytystä varten teltassa. 

TUULETUS - Kondesaatio-ongelmat tullevat jokaisella telttailijalla joskus eteen, mutta hyvällä telttapaikan valinnalla ja ilmanvaihdolla voidaan välttää pahimmat ongelmat. Teltan ilmanvaihtoon kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota ja useimissa ladukkaissa yhden hengen vaellusteltoissa valmistaja on panostanut myös tähän puoleen.