Parhaat vaellussukat – Katso vertailu!

Koskaan ei voi yliarvioida kunnollisten vaellussukkien merkitystä: ne pitävät jalkasi mukavina, kuivina, ja ehjinä rakoilta sekä ihovaurioilta. Tässä vertailussa on käyty läpi markkinoiden uusimmat ja parhaat vaellussukat. Suurin osa lempisukistamme on tehty merinovillasta, josta on tullut laadukkaiden ulkoilusukkien standardi. On totta että laadukkaat vaellussukat ovat hintavia - yleensä noin 20 euron luokkaa per pari - mutta kunnolliset vaellussukat kestävät kulutusta ja tekevät vaeltamisesta paljon mukavampaa. Lue lisää parhaista retkeilysukista alta.

6 sukkaparia vertailussa

Smartwool PHD Outdoor Medium Crew - Mukavat ja kestävät retkeilysukat

Suosittua Smartwoolin PHD Outdoor Crew sukkaa on saatavilla kolmessa eri paksuudessa (ultralight, light ja medium),  joista tässä vertailussa mukana on medium versio. Sukka mukautuu todella hyvin jalkaan ja pysyy napakasti paikoillaan. Keskipaksulla kankaalla varustettu sukka on lämmin ja sen pohja on vahvistettu kannan ja päkiän kohdilta. Sekoitus merinovillaa, polyamidia ja elastaania takaa erinomaisen hengittävyyden kengän jopa kengän sisällä.

  • Miesten malli
  • Naisten malli
  • Materiaali: 79% merinovilla, 20% polyamidi, 1% elastaani
  • Mainittavaa: mukava ja kulutuskestoinen vaellussukka

-Vaellusjaretkeily.com

Bridgedale Storm Sock LW - Vedenpitävät vaellussukat

StormSock sukat ovat Bridgedalen vastine tutulle SealSkinz-sukalle. Ajatuksena Bridgedalella oli luoda vedenpitävä sukka, joka on oikeasti mukava ja hengittävä. Miten he sitten onnistuivat siinä? No, sukka koostuu kolmesta kerroksesta; nylonia ja elastaania uloimpana, vedenpitävää ja hengittävää hydrotech-kalvoa keskellä, ja sisäkerroksessa merinovillan, polyesterin, nylonin ja elastaanin yhdistelmää. Lopputuloksena oikeasti muistuttaa enemmän pehmeää sukkaa kuin kumista kalvoa, niinkuin vedenpitävillä sukilla on tapana. Sukka on anatomisesti muotoiltu ja se istuu todella hyvin jalkaan. Nämä sukat estävät hankaumien, rakkojen ja kulumien syntyä.

Kätevät sukat pyöräilyyn, retkeilyyn ja ulkoiluun. Kannattaa muistaa, että vedenpitävät sukat eivät koskaan hengitä yhtä hyvin kuin perinteiset vaellussukat, joten kuivia kelejä varten kannattaa aina varata mukaan lisäsukkia. Jokatapauksessa nämä ovat ehdottomasti mukavimmat ja käyttäjäystävällisimmät vedenpitävät sukat, joita on vastaan tullut. Bridgedalen Storm sukat kulkevat itselläni aina repussa mukana kaiken varalta.

  • Materiaali: Pintamateriaali 95% nailonia ja 5% Lycraa. Keskellä HydroTech-kalvoa. Vuorimateriaalina 45% merinovilla, 45% polyesteri, 7,5% nailon, 2,5% Lycra.
  • Mainittavaa: Laadukkaat vedenpitävät sukat vaelluksille, retkeilyyn, pyöräilyyn, ulkoiluun.

-Vaellusjaretkeily.com

Falke TK2 Hiking - Erinomaisesti istuvat vaellussukat

Saksalaisen Falken valmistamat vaellussukat ovat luotettavia tekeleitä, eikä heidän suosikkimallinsa TK2 ole poikkeus tästä. Sukissa on mukavasti pehmustetta, joten pidemmilläkään vaelluksilla ei tule ongelmia näiden kanssa. TK2-sukat lämmittävät jalkaa mukavasti, ilman että jalat hikoisivat aivan liiaksi. Pidän myös sukan yleisestä tuntumasta, ja siitä että ne pysyvät kunnolla jalassa, ilman että sukan yläosa liukuu säärtä pitkin alaspäin. Falken TK2 -sukat asettuvat hieman alle 30 euron hintaluokkaan, kyseessä ei ole aivan edullisimmasta päästä olevat sukat, mutta materiaalien laadun ja käyttömukavuuden huomioiden näitä sukkia ei voi sanoa liian kalliiksi.

-Vaellusjaretkeily.com

Injini Outdoor MW Crew - Mukavat varvassukat 

Heti aluksi täytyy sanoa että uudet vaatetrendit eivät ole aina parempia, helposti hyppäämme mukaan uusiin villityksiin ennen todellisia tuloksia. Tosin, Injinji sukat ovat niittäneet kovaa mainetta maailmalla viimeisten vuosien aikana. Perinteisen sukan sijaan varpaan kohdat on eroteltu käyttömukavuuden lisäämiseksi. Kangas on keskipaksua ja nämä sukat soveltuvat pidemmillekin vaellusetapeille. Etenkin jos rakot ja hankaumat ovat ongelma sinulle, nämä sukat ovat erinomaiset estämään niiden syntyä.

Käytännössä sukat ovat mukavat jalassa, mutta niiden jalkaan laittaminen saattaa tuntua varvassukkiin tottumattomalle hieman työläältä. Jos olet fiksu ja laiska, etkä pidä ylimääräisestä säätämisestä mitä varusteisiin tulee, suosittelisin ohittamaan nämä sukat. Mikäli haluat nähdä hieman ylimääräistä vaivaa varusteita päälle pukiessa, paremman käyttömukavuuden vuoksi, nämä sukat ovat erinomainen vaihtoehto!

  • Unisex
  • Materiaali: 64% villa, 33% polyamidi, 3% elastaani.
  • Mainittavaa: Erittäin mukavat varvassukat

-Vaellusjaretkeily.com